Lansarea oficială a proiectului Erasmus+ eDrone

Postat 21/02/2017 in categoria Noutati

În perioada 13-16 februarie, membrii echipei de proiect Erasmus+ “eDrone – Education for Drone” au participat la evenimentul de lansare a proiectului, care a avut loc în orașul Erevan, Armenia. Pe parcursul acestor zile membrii parteneriatului format din 17 instituții au pus în discuție subiecte cu referire la buna implementare a proiectului, managementul proiectului, diseminarea eficientă a rezultatelor, aspecte financiare, sustenabilitatea proiectului. Totodată, au fost discutate și distribuite sarcinile fiecărei instituții în cadrul pachetelor de lucru a proiectului, identificate mijloacele de comunicare a partenerilor pe parcursul derulării proiectului etc.

Proiectul Erasmus+ “eDrone – Education for Drone” este cofinanțat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+ KA2 Capacity Building începând cu 15 octombrie 2016 pe o perioada de 3 ani.

Obiectivul proiectului eDrone este de a defini un mediu de învățare pentru a oferi mai multe oportunități de accesare a noilor competențe legate de utilizarea tehnologiilor cu drone în activitățile profesionale. Aceste noi competențe se referă, în special, la utilizarea soluțiilor TIC avansate pentru utilizarea dronelor și a datelor obținute cu ajutorul acestora în scopul diversificării oportunităților profesionale ale tinerilor.

 

t

Tatiana Bulimaga,

Șef Secție, Institutul de Cercetare și Inovare al USM