Reprezentantul II „Inventica-USM” Alexandru Suhodol – câştigător al Premiului Ministerului Tineretului şi Sportului

Postat 23/06/2017 in categoria Noutati

Alexandru Suhodol, masterand al anului II al programului de master „Administrarea afacerilor” este câştigătorul Premiului acordat de către Ministerul Tineretului şi Sportului pentru ideea de asfaceri inovativă „Busy bord-tablă”, care are drept scop dezvoltarea abilităților copiilor mici. Acest Premiu a fost câştigat în cadrul Primei ediţii a concursului “Cea mai bună idee inovaţională” ce a avut loc la Academia de Ştiinţe a Moldovei.

 

Prima ediţie a concursului “Cea mai bună idee inovaţională” a avut loc în data de 15 iunie 2017 în incinta Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Concursul a fost organizat de Academia de Științe a Moldovei (AŞM), Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT), Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). La eveniment au participat conducători și reprezentanți ai entităților organizatoare, concurenți, susținători. Conform afirmaţiilor organizatorilor, scopul acestui concurs a fost de a susține și promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, precum și identificarea celor mai viabile idei de afaceri în domeniul inovațiilor.

Peste 30 de tineri au participat la acest concurs, prezentându-şi ideile inovative, motivaţi de dorinţa de a iniția şi dezvolta propria afacere în următoarele domenii: Materiale, tehnologii și produse inovative; Tehnologii informaționale; Eficiență energetică și valorificarea surselor de energie regenerabilă; Biomedicină și Sănătate; Biotehnologii și Industria alimentară.

La deschiderea primei ediții a concursului au luat cuvântul președintele AȘM, acad. Gheorghe Duca, dr. Lilia Bolocan, Director General al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, prim-vicepreședintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, Dna Iulia Iabanji, Director General al Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Concursul “Cea mai bună idee inovaţională” a fost unul în format blitz. Fiecare concurent a avut la dispoziţie câte 5 minute pentru prezentarea ideii inovative; scurtă perioadă de timp în cadrul căreia a trebuit să convingă juriul că ideea lui este cea mai bună, că este prezent gradul de inovație, în ce măsură diferă produsul inovativ propus de produsele existente pe piaţă.

În respectivul Concurs a participat şi reprezentantul  Incubatorului de Inovare “Inventica-USM” Alexandru Suhodol, care a câştigat Premiul Ministerului Tineretului şi Sportului, prezentând ideea de afaceri inovativă Busy board-tablă”. Scopul acestei idei constă în dezvoltarea abilităţilor copiilor mici. Astfel, ideea inovaţionala este de a produce aceste table „Busy board” pentru copiii de la 2 ani pâna la 8 ani, în vederea dezvoltării inteligenţei şi a nivelului de educaţie al acestora.

Menţionăm în mod deosebit faptul că, Alexandru Suhodol este un participant activ în activitatea inovaţională desfăşurată în cadrul II ,,Inventica-USM”, a concursului Târgul start-up-urilor ,,Cele mai bune idei de afaceri inovative”. De asemenea, în anul 2015 a activat în calitate de mentor în cadrul incubatorului.

Felicitări şi succese în realizarea planurilor propuse !

foto 1

99_800x533

 

diploma concurs

Conf. univ., dr. Marian Jalencu,

şef departament “Administrarea afacerilor”,

manager II “Inventica-USM”