APRECIAŢI ÎN ROMÂNIA I. Salonul Naţional cu participare Internaţională a Inovării şi Cercetării Ştiinţifice studenţeşti „Cadet INOVA”

Postat 24/06/2017 in categoria Noutati

În perioada 27-29 aprilie 2017 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae BĂLCESCU”  din Sibiu  s-a desfăşurat Ediţia a doua a Salonului „Cadet INOVA-2017”.

Evenimentul a fost destinat tinerilor cercetători (studenţi, masteranzi, doctoranzi). Scopul acestei importante şi mobilizatoare întruniri a fost cunoaşterea şi promovarea realizărilor ştiinţifice studenţeşti din domeniul militar şi din cel civil. La această ediţie au participat 42 de echipe de la instituţii din România şi din  străinătate.

Universitatea de Stat din Moldova a prezentat două elaborări ştiinţifice în domeniul energiei şi surselor de energie neconvenţionale. Drept rezultat, doctoranzii Vadim Furtună şi Dumitru Duca (conducător ştiinţific Tamara Potlog, dr., conf. univ.) au fost apreciaţi de Juriul Internaţional cu Medalia de Argint, conferindu-li-se titlul onorific „Inventator de Elită a Salonului Cadet INOVA-2017”.

sibiu

 timisoara

sibiu1

Doctorandul Vadim Furtună, medaliat cu Argint

  1. Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian VUIA – 2017”

 

            În perioada 07-09 iunie 2017 la Timişoara a avut loc Ediţia a III-a a Salonului  „Traian VUIA – 2017”.  Evenimentul a fost organizat de Societatea Inventatorilor din Banat.

Acest Salon a găzduit 222 de proiecte de inventică din 12 ţări (Norvegia, Croaţia, România, Ucraina, Belarus, Siria, China, etc.) Ţara noastră a fost reprezentată cu 63 de lucrări ştiinţifice ale inventatorilor şi cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Moldova, de la Universitatea Agrară din Moldova, de la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”, precum şi de la Grădina Botanică a AŞM.

Lucrările expuse de către inventatorii şi cercetătorii de la USM s-au bucurat de o înaltă apreciere din partea Juriului Internaţional şi a vizitatorilor, fiind apreciate cu două Medalii de Aur, o Medalie de Argint şi o Medalie de Bronz:

Grupul de autori: Vadim Furtună, Dumitru Duca, Tamara PotlogMedalia de Aur;

           Inventatorul  Vasile Guţanu – Medalia de Aur;                           

            Grupul de autori: Ştefan Robu, Maria Gonţa – Medalia de Argint;

            Grupul de autori: Tamara Potlog, Dumitru Duca, Vadim Furtună – Medalia de Bronz.

 

Eleonora BOLBOCEANU,

Institutul de Cercetare şi Inovare, USM