INOVAREA SI TRANSFERUL DE CUNOȘTINȚE ȘI TEHNOLOGII PE AGENDA COMISIEI EUROPENE

Postat 1/02/2018 in categoria News

 

În perioada 24-26 ianuarie 2018 la Ispra (Italia) la sediul Joint Research Centre, s-a desfășurat un important eveniment în domeniul inovării cu genericul „Macro-Regional Innovation Week: focus on Technology Transfer linked to Smart Specialisation and Support to Policies (agriculture, environment, energy and transport, and biotechnologies) and uptake in the Western Balkans”. La evenimentul organizat de Comisia Europeană din partea Universității de Stat din Moldova a participat T.Bulimaga, Institutul Cercetare și Inovare al USM.

În cadrul evenimentului au fost pe larg discutate subiecte legate de inovare, transferul de cunoștințe și tehnologii, prezentate cele mai de succes experiențe în acest domeniu. Totodată, a fost menționat rolul cercetării și inovării universitare în dezvoltarea ecosistemelor inovaționale și importanța proiectelor interdisciplinare, precum și a celor dezvoltate împreuna cu entitățile economice.

La eveniment a sunat si îndemnul de a participa la proiectele destinate cooperării din Regiunea Dunării, care sunt un instrument real de dezvoltare a transferului de cunoștințe și tehnologii din diverse domenii: agricultura, energie, ecologie, biotehnologie ș.a.