Noi succese pentru USM la „Cadet INOVA – 2018”

Postat 3/05/2018 in categoria Noutati

55

 

În perioada 19-21 aprilie 2018, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, România a avut loc a 3-a ediţie a Expoziţiei internaţionale studenţeşti dedicate inovării şi cercetării ştiinţifice „Cadet INOVA – 2018” organizată de Forumul Inventatorilor Români (Iaşi) şi Oficiul de Stat pentru Invenții şi Mărci (OSIM).

În cadrul evenimentului au fost expuse 83 de lucrări ale studenților din România şi Republica Moldova.

Universitatea de Stat din Moldova a participat cu 3 elaborări ale studenților, doctoranzilor şi profesorilor, care au fost apreciate astfel:

Medalia de Aur pentru „Procedeu de obţinere a heterojoncţiunii în masă (bulk), cu material compozit pe bază de ZnPc”,  Autori:  Vadim Furtună, Ion Lungu, Tamara Potlog.

Medalia de Bronz pentru „Staturi fotosenibile din metalo-ftalocianine şi polimeri carbayolici”, Autori: Ion Lungu, Vadim Furtună, Dumitru Duca, Tamara Potlog, Galina Dragalina, Ştefan Robu.

Diplomă de excelentă şi Medalia de Aur din partea Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie a Republicii Moldova şi Diploma de Exelenţă din partea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicina Veterinară a Banatului „Regele Mihai al României” din Timişoara pentru „Suport intelegent de E-learning orientat pe familii de probleme decizionale”, Autori:  M.Beldiga, A.Beldiga, T.Bragaru, Gh.Capăţină.

Evenimentul „Cadet INOVA – 2018” este gândit ca o oportunitate pentru tinerii cercetători de a-şi prezenta rezultatele cercetătorilor şi inovațiilor şi de a realiza parteneriate ştiinţifice.

pizdets

 

Elenonora Bolboceanu,

 Institutul de Cercetare şi Inovare al USM