PRELEGERE PUBLICĂ LA FACULTATEA DE DREPT A UNIVERSITĂŢII DE STAT DIN MOLDOVA

Postat 15/05/2018 in categoria Noutati

La 10 mai 2018, în cadrul Universităţii de Stat din Moldova a avut loc prelegerea publică cu studenții facultății de drept, desfășurată de Consiliul Superior al Magistraturii cu suportul Proiectului european de asistenţă ATRECO şi cu susţinerea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

La prelegere au participat președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, judecătorul Anatolie Galben de la Judecătoria Chișinău, membru al CSM, șeful Direcţiei instruire şi cercetare al Institutului Național al Justiţiei, Alexandra Nica, conducătorul de proiect ATRECO, Carsten Mahnke și expertul internațional în comunicare din cadrul Proiectului European ATRECO, Carmen Mușat.

S-a discutat despre rolul CSM-ului în modernizarea sistemului de justiție, optimizarea hărții judecătorești, specializarea judecătorilor, au avut loc dezbateri la subiectul ”Zero toleranță” la corupție și cunoașterea implicării europene în modernizarea țării.

Auditoriul a fost informat referitor la admiterea la Institutul Național al Justiţiei, modul de organizare şi desfăşurare a concursului de admitere pentru formarea iniţială a candidaţilor la funcţii de judecător şi de procuror.

Evenimentul a avut loc în cadrul Campaniei de informare publică în mun. Chișinău, în scopul informării cetățenilor asupra stadiului implementării reformei în sistemul judecătoresc – beneficii, impedimente, perspective și a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, în cooperare cu Universitatea de Stat din Moldova, cu suportul Proiectului european ”Sporirea Eficienței, Responsabilității și Transparenței Instanțelor Judecătorești în Moldova” ATRECO.

DSC_0360

DSC_0392

 

DSC_0364

 

DSC_0377

 

DSC_0382

 

DSC_0401