Colloquium-ul de vară de la Saharna, a VIII-a ediţie

Postat 19/07/2018 in categoria Noutati

În perioada 12-15 iulie 2018, la baza arheologică a Universităţii de Stat din Moldova din localitatea Saharna, raionul Rezina a avut loc a VIII-a ediţie a Colloquium-ului de vară de la Saharna cu tema Complexe arheologice din aşezările epocii fierului din spaţiul tiso-nistrean, organizat de Laboratorul de Cercetări Ştiinţifice „Tracologie” al Universităţii de Stat din Moldova în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (România).

Colloquium-ul s-a desfăşurat în cadrul proiectului cultural „Promovarea şi salvgardarea patrimoniului istorico-arheologic de pe teritoriul raionului Rezina”, finanţat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

La Colloquium au participat: profesori şi cercetători ştiinţifici din România, Germania şi Republica Moldova, studenţi şi masteranzi de la Facultatea de Istorie şi Filosofie, Universitatea de Stat din Moldova, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

La şedinţa de deschidere a Colloquium-ului au fost prezenţi: dr. hab., prof. univ. Gheorghe Postică (Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova), dr. hab., prof. univ. Florentin Paladi (prorector pentru activitatea ştiinţifica, USM), doamna Maria Macrii (primarul comunei Saharna Nouă).

La Colloquium au participat şi membrii Laboratorului Educaţie pentru drone, care au realizat un şir de aplicaţii pe teren la situl arheologic Saharna Mare, ale căror rezultate au fost prezentate în faţa participanţilor la întrunirea ştiinţifică.

Poster

01

02

03

04

06

07

08

09

10

11

12

13

14

 

15