SĂPTĂMÂNA INTERNAȚIONALĂ DE DEZVOLTARE A CERCETĂRII

Postat 31/07/2018 in categoria Noutati

la Universitatea din Granada, Spania

În perioada 23-27 iulie 2018 Universitatea din Granada Spania a organizat un eveniment dedicat internaționalizării cercetării în universități și anume ,,International Researcher Development Week”. Acest eveniment a fost finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, iar obiectivul principal a fost internaționalizarea cercetării și transferului de cunoștințe. La acest for au participat mai mult de o sută de reprezentanți ai universităților din 23 de țări ale lumii (Algeria, Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Cambodgia, China, Egipt, Georgia, Israel, Iordania, Libia, Maroc, Palestina, Moldova, Federația Rusă, Serbia, Sri Lanka, Thailanda, Togo, Tunisia, Ucraina și Uzbekistan), inclusiv 8 reprezentanți ai mediului academic al Universității de Stat din Moldova: reprezentanți ai facultăților de Biologie și Pedologie, Chimie și Tehnologie Chimică, Fizică și Inginerie, Psihologie, Științe ale Educației și Asistență Socială și Sociologie, Științe Economice, precum și a Institutului Cercetare și Inovare.

Evenimentul a avut un program ambițios, care a integrat informații utile cu privire la politicile și strategiile de cercetare, internaționalizare, extindere și responsabilitate socială, instrumentele prezentate facilitând internaționalizarea cercetării și a transferului de cunoștințe și tehnologii. Participanții au avut posibilitatea de a se întâlni cu reprezentanți a diferitelor structuri, centre și institute de cercetare din trei domenii: Științe medicale, Știință, Tehnologie și Inginerie și Științe Umanistice, Sociale și Juridice.

Evenimentul a culminat cu un atelier de lucru privind instrumentele financiare la nivel instituțional, național, regional și internațional, programele europene de cercetare (Horizon 2020) și educație (Erasmus+), precum și strategia de internaționalizare și cooperare a Universității din Granada.

Săptămâna Internațională de Dezvoltare a Cercetării a fost un veritabil eveniment de schimb de bune practici și creare de parteneriate în diverse domenii.

pic_3