Prelegeri de inițiere pentru studenții anului I

Postat 10/09/2018 in categoria News

La data de 3 septembrie 2018, la solicitarea Asociației Studenților în Drept, administrația Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a organizat pentru studenții anului I, prelegeri de inițiere în studiul universitar.

Prelegerile au fost prezentate de către prodecanii Facultății de Drept, Mariana Grama, doctor în drept, conferențiar universitar, Stela Botnaru, doctor în drept, conferențiar universitar, și Veronica Mocanu, doctor în drept, conferențiar universitar.

În cadrul prelegerilor s-a vorbit  despre organizarea procesului educațional în cadrul instituției, despre prvederile Codului de Etică al USM, programe studențești  solicitate în rândurile studenților, despre reinstituirea instituției tutoratului și persoanele responsabile de grupele de studenţi.

Alături de prodecani au vorbit reprezentanții Asociației Studenților în Drept, Marin Chihai, Valeria Ursu, Anna Cereteu și Ion Mihalaș, care au relatat despre activitatea prodigioasă a studenților în cadrul Asociației, proiectele  organizate de aceasta și despre cum e să îmbini utilul studiat la facultate cu plăcutul și aplicarea practică a cunoștințelor asimilate.

Cu un eveniment separat a venit şi Centrul de ghidare în carieră şi Relaţii cu piaţa muncii, USM  prezentat de Aida Cotruţă și membrii ASD: Adriana Scerbatii, Maria Gogu, Svetlana Bratescu, care au prezentat studenților din anul I informații detaliate despre organizarea vieții studențești.

grama

botnaru

 

4