ADUNAREA GENERALĂ A STUDENŢILOR ANULUI I

Postat 10/09/2018 in categoria Noutati

La 1 septembrie 2018 Facultatea de Drept a organizat Adunarea  Genarală a studenților anului I proaspăt încadraţi în procesul universitar de studii.

Adunarea a fost moderată de prodecanul facultății Doamna Mariana GRAMA, doctor în drept, conferențiar universitar.
Evenimentul a debutat cu prezentarea membrilor Corpului managerial al facultăţii.

Cu felicitări și cuvinte de bun augur a venit Decanul facultățiI, Domnul Sergiu BRÎNZA doctor  habilitat, profesor universitar. Printre altele, Dumnealui a menţionat:

                               “Onorată asistență –profesori, studenți, părinți!

 

Astăzi, la festivitatea de deschidere a unui nou an universitar, sunt onorat să Vă transmit salutul cordial din partea administrației Universității, îndeosebi din partea Rectorului Gheorghe Ciocanu, însoțit de urări de bine și succes.

Adresez în special un bun venit studenților anului I. Fiți siguri, ați făcut cea mai bună alegere. Apreciem alegerea Dvs. de a fi student anume la Facultatea de Drept a USM – prima facultate cu profil juridic de la noi din țară. Zic, prima având în vedere nu doar faptul că facultatea noastră are o experiență de aproape 60 de ani în actul de formare a specialiștilor în drept, dar, deopotrivă, și prestigiul ei, calitatea studiilor oferite în cadrul acesteia.

Este facultatea  care formează personalități meritorii, profesioniști cu majusculă, iar valorile promovate de colectivul nostru educaţional se axează pe responsabilitate, profesionalism şi calitate, comunicare, implicare şi integrare, pe formarea spiritului civic.

Începând cu astăzi, 1 septembrie 2018, Facultatea de Drept a USM devine pentru cei noi – veniți la ea, pentru cel puțin 4 ani de zile, a doua casă. Profitați de această mare oportunitate, fructificați cunoștințele pe care le veți obține, valorificați resursele și sursele educaționale puse la dispoziție, implicați-vă în diferite proiecte, programe, participați la competiții. În toate nu ezitați să manifestați spirit de inițiativă și curaj, și, mai ales, nu trebuie să Vă fie frică să Vă autolansaţi, autoevaluaţi, să avansaţi.

Munca perseverentă, corectitudinea și curiozitatea sunt elemente indispensabile ale succesului. Așadar, parafrazându-l pe marele om de cultură Nicolae Iorga, Vă invit, dragi studenți, să aveți încredere că ceea ce veți realiza în perioada anilor de studii va însemna mult pentru viitorul vostru, iar aceasta trebuie să Vă dea încredere în propriile forțe.

Mult stimați părinți, mă adresez și Dvs., fiind convins că aveți planuri mari pentru copiii dumneavoastră și că toți vă doriți o viață mai bună pentru ei. Să știți că posibilitatea pe care le-o oferiți copiilor – de a studia la Facultatea de Drept a USM, este cea mai importantă investiție pe care o faceți, pentru ca investiți nu doar în viitorul lor, dar și în viitorul întregii societăți. Or, tocmai educația reprezintă calea cea mai sigură spre prosperitate, iar speranța în schimbarea lucrurilor în societatea noastră este în tânăra generație. Desigur, dezideratele noastre comune pot fi realizate numai prin parteneriat, în care se vor conjuga armonios eforturile dascălilor și ale părinților. Doar e știut că rolul familiei este de necontestat în planul susținerii și încurajării tineretului studios.

În cele din urmă, urez tuturor celor  prezenți la această festivitatea un început de bun augur, sănătate și forță de muncă. Iar vouă, dragi studenți, Vă mai doresc sete de carte și numai rezultate bune. Facultatea de Drept își dorește să fiți cu toții eminenții ei, de aceea Vă invităm să credeți în forța educației, ca fiind cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea ”. 

     Le-au dorit succese pe plan academic și realizări mari, șefii de departamente și profesorii de la facultate, îndemnându-i să fie implicați și activi:  Doamna prodecan Stela BOTNARU, doctor în drept, conferențiar universitar, șeful departamentului Drept public, Domnul Andrei NEGRU, doctor  habilitat, conferențiar universitar, șeful departamentului Drept penal, Domnul Vladimir GROSU, doctor în drept, conferențiar universitar.

    Profesorii au asigurat studenții că alegerea făcută le v-a oferi  studii de calitate!
Marin CHIHAI, Președintele Asociației Studenților în Drept,  structura reprezentativă a studenților Facultății de Drept, menită să susțină și să implementeze inițiative academice și socio-culturale a încurajat proaspeții studenți să profite din plin de activitățile organizate în facultate și să fie implicați la maxim în viața studențească!

    În acelaşi context, s-a vorbit despre organizarea procesului de studii la facultate, despre disciplinele din planul de învăţământ.

    Profesori, conferenţiari de la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Istorie şi Filosofie au povestit studenţilor din anul I despre disciplinele opţionale din planul de învăţământ pe care aceştia urmează să le aleagă pentru a le studia în primul an de facultate.

              Aşadar, să avem un an prosper, cu succese remarcabile şi rezultate pe măsura aşteptărilor!

DSC_0010

DSC_0020

DSC_0080

DSC_0095

DSC_0195

DSC_0252

DSC_0316