ZIUA ȘTIINȚEI, EDIȚIA A VIII-a 2018

Postat 13/11/2018 in categoria Noutati

În acest an Ziua Științei a îmbrăcat haina unui eveniment la care Cercetare și Educația s-au completat reciproc, demonstrând încă o data că eforturile consolidate pot aduce plus valoare întregii societăți.

Cu ocazia Zilei Științei, la 9 noiembrie, pentru contribuție substanțială și consecvență în promovarea și implementarea politicilor în domeniile cercetării și inovării, responsabilitate și profesionalism, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a decernat, diplome de onoare celor mai buni cercetători din țară, printre care și trei reprezentanţi ai USM: dl. Valeriu Ungureanu, doctor, conferențiar universitar; dl. Vladimir Guțu, doctor habilitat, profesor universitar; dl. Aurelian Gulea, doctor habilitat, profesor universitar, academician.

Un alt eveniment consacrat Zilei Ştiinţei a fost Expoziția organizată pe data de 10 noiembrie, de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei și instituțiile din sfera științei și inovării din țară cu suportul Uniunii Europene prin Programul-cadru al Uniunii Europene pentru cercetare şi inovare (2014-2020) Orizont 2020.

Universitatea de Stat din Moldova a fost prezentă la acest eveniment cu un stand, unde s-au regăsit mai multe elaborări științifice și proiecte de cercetare din diverse domenii: fizică, chimie, biologie, biotehnologie, informatică, istorie si arheologie etc. Acestea au prezentat interes major pentru vizitatori, fiind un punct de atracție al întregii expoziții. Totodată, cercetătorii prezenți la expoziție au avut ocazia sa prezinte realizările publicului larg și să facă un schimb de experiență în domeniile cercetărilor realizate.

Menționăm că „Ziua Științei” a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 1083/2010, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, care a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinței generale a UNESCO.

1

3

4

5

5

6

7

22

 

33