Mentoring in Erasmus+ LMPI Project

Postat 12/11/2018 in categoria Noutati

În perioada 05-09 Noiembrie 2018, în Cadrul Proiectului Erasmus+ LMPI  – LICENCE, MASTER PROFESSIONNELS POUR LE DÉVELOPPEMENT, L’ADMINISTRATION, LA GESTION, LA PROTECTION DES SYSTÈMES ET RÉSEAUX INFORMATIQUES DANS LES ENTREPRISES  s-au desfășurat activitățile Grupului de Pilotaj Regional (GPI5).

Luni 05 Noiembrie 2018, la ședința comună a partenerilor din Republica Moldova: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice a Moldovei, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți, au fost prezenți Claudia Melinte, coordonator al Oficiului Național Erasmus+, Prof. Jean-Noel Pachoudcoodronator științific LMPI, Prof. J. Jarry, GIP FIPAG.

În cadrul ședinței au fost prezentate realizările din cadrul proiectului raportate la obiectivele formulate inițial. În parteneriat cu Universități din UE și companii IT din țară au fost elaborate 4 cursuri pentru programul de studii superioare de licență și alte 4 cursuri pentru programul de studii superioare de master în Securitatea Informației.

În cadrul vizitei partenerii EU au vizitat cele 4 universități partenere MD. Miercuri, 07 Noiembrie 2018, Coordonatorul științific al proiectului – Jean-Noel Pachoud a purtat discuții fructuoase despre succesele Proiectului LMPI cu Decanul Galina Rusu și cu renovatorii de cursuri din cadrul Facultății de Matematică și Informatică: Arnaut Vsevolod, Brăgaru Tudor, Cerbu Olga, Novac Ludmila, Pașa Tatiana, Pleșca Natalia.

În același timp studenți și profesori ai facultății au participat la prezentarea Prof. Jarry, GIP FIPAG, despre regulile de aur în:

– elaborarea unui CV;

– scrierea unei scrisori de motivare;

– pregătirea pentru interviul cu angajatorul;

în perioada căutării unui loc de muncă.

http://fmi.usm.md/node/347

Pagina web a proiectului http://usm.md/?page_id=16781

13

14

15