Diplomă dublă în Securitatea Informației pentru studenții Ciclului II Master ai Facultății de Matematică și Informatică

Postat 10/12/2018 in categoria News
LMPI Meeting in VietnamÎn conformitate cu Planul strategic de acțiuni din cadrul Proiectului Erasmus+ LMPI “Licence, Master professionnels pour le développement, 
                                               l’administration, la gestion, la protection des systèmes et réseaux informatiques dans les entreprises en Moldavie, au Kazakhstan, au Vietnam»pe data de 7 decembrie 2018, în orașul Ho Chi Mihn, Vietnam, a avut loc întâlnirea rectorilor și reprezentanților universităților partenere în vederea semnării convențiilor inter-instituționale cu privire la diplome duble a universităților participante din proiect și referenților EU ale acestora.  

Din Republica Moldova au participat reprezentanți ai 4 universități: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice a Moldovei, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți.

Conform convenției, studenții Universității de Stat din Moldova, de la Ciclului II Master, traseul de specializare Securitatea Informației, vor avea posibilitatea de a obține diploma dublă a Universității West Attica, Grecia. Pentru aceasta este necesar ca studenții FMI a USM să petreacă un semestru la Universitatea West Attica. Pentru teza de master va fi stabilit câte un conducător de la fiecare universitate. Semestrul de mobilitate la Universitatea West Attica va fi posibil de realizat pe baza unui acord de mobilitate Erasmus+, semnat la începutul anului 2018, conform căruia studenții vor beneficia de burse de studii și suport financiar pentru călătorie. În condiții similare studenții Universității West Attica vor obține diploma USM.

Foto