BURSE DE MERIT PENTRU 12 USM-işti

Postat 22/02/2019 in categoria Noutati

picCentrul de Informatii Universitare a anunţat ieri câştigătorii programului ,,Burse de Merit” – pentru cei mai buni studenţi ai ţării, ediţia XXIII, organizat sub egida Consiliului  Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC ,,Moldova Agroindbank” SA şi al Orange Moldova. Cei mai buni studenți și masteranzi au câștigat 50 de burse în valoare de 12000 de lei fiecare. În cadrul acestei ediții a concursului și-au depus dosarele 221 candidați de la 18 instituții de învățământ superior din Repulica Moldova.

Astfel, 12 studenți și masteranzi de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au fost premiați cu Burse de Merit 2018. Premianții noștri sunt: Cotruța Dionisie, Frosineac Mariana, Hropotinschi Adriana, Jomir Florentina, Stegarescu Lucia, Vovcenco Victoria (Ciclul I, Licență) și Capațîna Daria, Ciobanu Octavian, Criminceanu Iulian, Gospodinova Tatiana, Rața Daniela, Ursu Cristina (Ciclul II, Masterat). În acest an, Universitatea de Stat din Moldova se clasează în topul instituțiilor de învățământ superior cu cei mai mulți bursieri!

Vom menționa că pentru informarea studenților și masteranzilor USM despre condițiile de participare la concurs și acordarea sprijinului necesar în vederea completării și depunerii dosarelor candidaților eligibili, Institutul de Cercetare și Inovare al USM în colaborare cu Oficiul Imagine și Relații cu Publicul din cadrul USM, au organizat cu studenţii și masteranzii tuturor Facultăţilor Universității noastre la data de 28 noiembrie 2018 „Ziua de informare la USM privind concursul ,,Burse de Merit, ediția a XXIII-a, 2018”.

Totodată, mai menţionăm că în cadrul Concursului au fost depuse 77 dosare de la USM, iar acest Program vine să-i stimuleze pe cei mai buni studenți și masteranzi nu doar pentru performanțe academice deosebite, dar și pentru participarea lor activă în multiple activități științifice studențești organizate la USM, inclusive activități extracurriculare și de voluntariat.

În numele întregii comunități universitare, le aducem felicitări și urări de bine și sănătate premianților, dorindu-le mari performanțe în viitor!

Institutul de Cercetare și Inovare USM