Universitatea de Stat din Moldova a conferit profesorului Georges Kleiber titlul de Doctor Honoris Causa

Postat 15/03/2019 in categoria Noutati

Universitatea de Stat din Moldova a decernat vineri, 15 martie 2019, în cadrul ședinței solemne a Senatului USM, titlul de Doctor Honoris Causa domnului Georges Kleiber, Profesor Emerit al Universității din Strasbourg și membru al Colegiului  Catedrelor Institutului de Studii Avansate din Strasbourg, Franța.

La ceremonia care s-a desfășurat în Sala Senatului USM, au fost prezenți Excelența Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Repubicii Franceze în Republica Moldova, dl Pascal Le Deunff, dna Roxana Țurcanu-Tolomey, responsabil al Antenei Agenției Universitare a Francofoniei din Chișinău, membri ai Senatului Universității și reprezentanți ai lumii universitare.

Distincţia a fost acordată în urma deciziei Senatului USM din data de 11 ianuarie 2019, în semn de recunoaștere a contribuției deosebite a profesorului Georges Kleiber la dezvoltatea lingvisticii franceze și romanice, de apreciere a activității științifice prodigioase, care i-a adus rezonanța internațională binemeritată.

”Georges Kleiber este o personalitate notorie in domeniul lingvisticii generale si a contribuit mult la formarea știintifică si didactică a profesorilor, doctoranzilor si masteranzilor de la Facultatea de Limbi si Literaturi Străine, cooperare care va continua și in cadrul școlilor științifice”, a menționat cu ocazia decernării distincției onorifice, Rectorul Universității de Stat din Moldova, dr.hab., prof.univ. Gheorghe Ciocanu.

La aprecierile făcute în Laudatio, prezentat de conf. univ., dr. Ion Guțu, Șeful Departamentului de Lingvistică Romanică și Comunicare Interculturală de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, domnul Georges Kleiber a răspuns: ”Mă simt profund mișcat și recunoscător pentru marea onoare de a fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova.”

La final, proaspătul laureat a fost felicitat de membrii comunității academice prezenți la eveniment.

1

2

3

4

5

6