PARTICIPAREA USM LA SALONUL INTERNAȚIONAL DE INVENȚII DE LA GENEVA

Postat 23/04/2019 in categoria Noutati

 

În perioada 10-14 aprilie 2019, a avut loc cea de-a 47-a ediţie a Salonului  Internaţional de Invenții de la Geneva, organizat sub înaltul patronaj al Guvernului Elvețian, al orașului Geneva și al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale. La eveniment au participat peste 1 200 de inventatori din 42 de state.

Republica Moldova a participat cu o suită de şapte elaborări ştiinţifice ale cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ,,Nicolae Teste­mi­ţanu”, Institutul de Zoologie şi Institutul de Cardiologie, invențiile autorilor din Republica Moldova fiind vernisate pe un stand expoziţional comun. De menționat, echipa delegației din Republica Moldova a fost condusă de academicianul Aurelian GULEA, Domnia Sa fiind invitat în calitate de membru al juriului Salonului Internațional de Invenții de la Geneva pe parcursul a două decenii la rând.

Inovaţiile ştiinţifice ale cercetătorilor din Republica Moldova au fost înalt apreciate și în acest an prin decernarea a două medalii de aur, patru medalii de argint, o medalie de bronz şi o diplomă din partea Comunităţii Ştiinţifice din România.

Felicitări tuturor participanților din Republica Moldova la acest eveniment de prestigiu mondial!

poza Geneva 1

poza Geneva 2

Geneva_3