GALA PERFORMANŢELOR 2019 LA USM

Postat 16/05/2019 in categoria Noutati

Gala Performanțelor 2019, aflata deja la a VIII-a ediție, este un concept al Universității de Stat din Moldova, prin care se aduce recunoaștere acelor studenți care s-au remarcat prin performanță pe parcursul anilor de studii, au excelat la învățătură și în cercetare, s-au implicat în proiecte științifice și de responsabilitate socială. În cadrul evenimentului care s-a desfășurat în ziua de miercuri, 15 mai 2019, s-a celebrat performanța, excelența, implicarea socială și tinerețea.

Pe lista premianților Galei Perfomanțelor USM din acest an s-au aflat 51 de absolvenți, șefi de promoție 2019. Rectorul USM, domnul Gheorghe Ciocanu, dr.hab., prof.univ., în mesajul de felicitare, a menționat: ”Dragii noștri șefi de promoție, onorată comunitate academică! Suntem astăzi la cea de-a VIII-a ediție a Galei Performanțelor USM, care consemnează cele mai frumoase rezultate academice ale studenților noștri. Sunteți cei mai performanți și noi ne exprimăm bucuria și mândria pentru voi. Gala Performanțelor reprezintă o motivație pentru studenții noștri, o apreciere a valorilor neamului nostru și dumneavoastră sunteți cei care veți asigura continuitatea acestor valori. Numai continuitatea în valori, atitudini, abordări și acțiuni poate consolida performanța în sistemul educațional. În aceste momente pline de emoții, nu uitați de cei care v-au susținut, de părinții și de familia voastră. Astăzi este Ziua Familiei, or dumneavoastră pentru toată viața veți face parte din marea familie academică – Universitatea de Stat din Moldova.” Domnia Sa și-a exprimat convingerea că laureații Galei sunt cei mai buni dintre cei mai buni, i-a îndemnat să rămână acasă și să contribuie la dezvoltarea țării noastre.

La rândul lor, absolvenții, mândri de faptul că și-au făcut studiile la cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior din țară, și-au exprimat gratitudinea făță de profesorii care le-au cizelat personalitatea și au contribuit enorm la formarea lor personală și profesională.

Discursuri emoționante au ținut următorii șefi de promoție: Corneliu Doni (Facultatea de Drept), Valeria Vîrlan (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine), Nadejda Gogu (Facultatea de Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologie și Asistență Socială). Mesaj de felicitare au avut și doamnele Georgeta Stepanov, decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării și Violeta Cojocaru, decanul Facultății de Drept.

La eveniment au participat aproximativ 200 de invitați, printre care absolvenți ai USM, reprezentanți ai angajatorilor și părinții premianților, veniți să-i felicite și să-i susțină pe tinerii studioși, care au excelat pe parcursul anilor de studii. În discursurile adresate studenților, poeta și textiera Radmila Popovici, absolventă a Facultății de Litere ; Radu Cebotari, reprezentant medical superior la Concernul farmaceutic transnațional NOVARTIS, cu sediul la Bazel, Elveția, absolvent al Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică, Aliona Coropceanu, șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, și Lucia Malic, manager de personal al Cedacri International Company, au remarcat faptul că USM oferă studii de înaltă calitate și că a fi student la universitatea noastră este un motiv de mândrie și bucurie, o realizare și o mare responsabilitate, urându-le mult succes în viitor.

Remarcăm participarea la eveniment a unui număr mare de părinți și membri ai familiilor șefilor de promoție, printre care și dl Constantin Vîrlan, care a participat a doua oară la o astfel de festivitate în calitate de părinte al unui șef de promoție, în 2014 și 2019, bucurându-se alături de întreaga comunitate academică de succesul celor două fiice ale sale, care și-au făcut studiile la USM. Cu un cuvânt de felicitare a venit și dna Soltanovscaia Marina, care s-a prezentat în dublă ipostază: ca părinte și absolventă a USM. Acum 30 de ani dumneaei era la începutul carierei didactice, fiind absolventă a Facultății de Istorie. Astăzi, fiica ei, absolventă a Facultății de Litere, va merge în liceul pe care l-a absolvit, să activeze în calitate de profesoară de limba și literatura rusă și limba engleză.

Într-o atmosferă festivă de înaltă clasă, au fost decernate premiile Galei Performanței USM 2019 șefilor de promoție, cărora li s-a asigurat, în baza deciziei Senatului USM, câte un loc cu finanțare de la buget pentru continuarea studiilor de master la specialitățile de profil. Șefii Promoției 2019 sunt:

Lista şefilor de promoţie 2019

Nr. Specialitatea Numele, prenumele absolventului
1. Chimie SADOHIN  VLADIMIR
2. Chimie biofarmaceutică TRAISTARI MARIONELA
3. Tehnologie chimică ŢURCANU VALERIA
4. Tehnologia produselor

cosmetice şi medicinale

NAŢIBULINA ECATERINA
5. Psihologie RAȚĂ IRINA
6. Psihopedagogie FRUMUSACHE IRINA
7. Pedagogia în învăţământul primar şi limba engleză MIGAEVSCHII PARASCOVIA
8. Jurnalism şi procese mediatice BATEREANU VALERIA
9. Jurnalism şi procese mediatice POPA DIANA
10. Comunicare şi relaţii publice ŞTIRBU GABRIELA
11. Matematică mociu alexandra
12. Informatică veleaev denis
13. Informatica aplicată Ştefaniuc cristina
14. Management informaţional CARA ANASTASIA
15. Limba şi literatura română CHIRĂU MIHAELA
16. Limba şi literatura română, limba engleză STEGĂRESCU LUCIA
17. Limba şi literatura rusă, limba engleză SOLTANOSVSCAIA GALINA
18. Fizică RAILEAN IGOR
19. Tehnologii informaționale GEORGIENKO ALEXEY 
20. Sociologie GOGU NADEJDA
21. Asistenţă socială SÎRGHI DOINA
22. Administrație publică IVANNICOV IGOR
23. Relaţii internaţionale BOGATIUC CAROLINA
24. Politologie FROSINEAC MARIANA
25. Biologie VICTOROVA ANNA
26. Biologie moleculară ISACESCU ECATERINA
27. Ecologie MIHALACHI TATIANA
28. Geografie ŢARA CRINA
29. Silvicultură şi grădini publice BALAN CHIRIL
30. Istorie TCACI CONSTANTIN
31. Istorie (Ştiinţe ale educaţiei) BUTNARU ADRIANA
32. Filosofie JITOREANU CRISTINA
33. Limba si literatura engleză şi limba franceză (ŞE) PODOLIN (CIOBANU) EUGENIA
34. Limba si literatura engleză şi limba germană (ŞE) TULBURE IULIANA
35. Limba şi literatura franceză şi limba engleză (ŞE) MEREUŢA (CEBANU) MARIANA
36. Limba si literatura spaniolă şi limba engleză CRAEVSCHI ALEXANDRU
37. Limba şi literatura italiană şi limba engleză VÎRLAN VALERIA
38. Limba franceză aplicată şi limba engleză aplicată LUNGU MARIA
39. Limba engleză aplicată şi limba germană aplicată MORARU DRAGALINA
40. Limba engleză aplicată şi limba franceză aplicată RUDAC LIUBOVI
41. Limba engleză aplicată şi limba italiană aplicată BURAVLIOVA ALEXANDRA
42. Drept MIHALAŞ ION  
43. Drept DURNEA CRISTINA
44. Drept DONI CORNELIU
45. Drept GRECU OLIVIA
46. Business si administrare POPA ANDREI
47. Cibernetică şi informatică economică SADOVOI ANA
48. Contabilitate SPÎNU LILIANA
49. Finante si banci RACHIERU IRINA
50. Marketing si logistică SUROVA OLESEA
51. Turism CIOBAN OLGA

Gala_1

Gala_9

Gala_10

Gala_11

Gala_7

Gala_8

Gala_2

 

Gala_3

Gala_4

Felicitări tuturor premianților!

Serviciul Imagine și Relații Publice al USM