Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a donat un lot de echipament tehnic pentru Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova. Acest gest este unul deosebit de prețios, în special acum, în perioada de pandemie, când mijloacele tehnice sunt la mare căutare în instituțiile de învățământ. În acest context, Facultatea de Litere își exprimă gratitudinea pentru ajutorul acordat și susținerea continuă.

De menționat, că această donație a fost posibilă datorită colaborării doamnei Tatiana Ciocoi, doctor habilitat, conferențiar universitar, șefa Centrului didactico-științific „Literatură Universală și Comparată” cu Ambasada Chinei în Moldova. Echipamentul nou primit urmează să completeze baza tehnică materială a facultății, fiind de real folos pentru desfășurarea mai bună a activităților de zi cu zi ale profesorilor și studenților.

De asemenea, în rezultatul acestei conlucrări strânse, doamna Tatiana Ciocoi a elaborat un studiu despre literatura chineză contemporană, intitulat „Fragmentarium chinez”, care urmează să apară la începutul anului 2021 la editura „Cartier”.