Companii locale și internaționale, lideri în IT, își prezintă ofertele studenților USM

Postat 27/06/2019 in categoria Noutati

IT_USM_3

Cele mai importante companii locale și internaționale, lideri în IT, și-au prezentat programele pentru studii de practică, internship și ofertele de angajare, destinate studenților USM. Majoritatea reprezentanților firmelor prezente la eveniment sunt absolvenții USM, care susțin că parteneriatul dintre universitate și companiile din domeniul tehnologiilor informaționale i-a ajutat să nu emigreze și să aibăacces la locuri de muncă bine plătite acasă.

Prof. univ. dr. hab. Gheorghe Ciocanu, rectorul USM, salutăprezența agenților economici în mediul academic și îndeamnă studenții să nu treacă cu vederea ofertele generoase pentru viitorul lor profesional în R. Moldova. Colaborarea dintre învățământ și business este o soluție viabilă pentru dezvoltarea economică a țării, USM fiind deschisă spre impulsionarea zilnică a acesteia.

IT_USM_!

Colaborarea dintre USM și business oferă locuri de muncă bine plătite acasă

La eveniment, a participat una dintre absolvenetele strălucite ale USM, dna Marina Bzovîi, în prezent directoare executivă a Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC.

”În afara unor salarii bune, companiile oferă și joburi interesante pentru cei mai bine pregătiți tineri, să creeze acel conținut inteligent de care are nevoie societatea noastră. 50% din locurile de muncă existente vor dispărea și vom avea nevoie de cei care se concentrează pe noile tehnologii. Cunoștințele de la universitate și cele din cadrul stagiilor de practică oferă toate șansele unor joburi foarte bune acasă. Specialiștii în IT vor schimba viitorul R. Moldova, astfel ca să devină un stat mult mai puternic economic”, afirmă dna Marina Bzovîi.

IT_USM_2

Salarii mari și joburi interesante, încă de pe băncile universității

Camera de Comerț din Germania organizează stagii gratuite la una din cele 40 de firme nemțești,implicate în proiect pentru tinerii de la noi,  în a le oferi șansa să-și aplice în practică cunoștințele în meserie, să învețe o limbă străină și să obțină locuri de muncă excelente în R. Moldova.

Companiile EON Reality din SUA, ENDAVA, Crystal Sistem, Cedacri International, Allied Testing, M-Testing, IT-LAB, Arobs Software, Pentalog, Unisim Soft, Ellationș.a. își deschid larg ușile pentru tinerii studioși și ambițioși. Ei solicită specialiști activi și cu inițiativă, cu rezultate mari și de scurtă durată. Agenții economici asigură studenților oportunități pentru stagii de practică și locuri de muncă.

IT_USM_4

Absolvenți străluciți ai USM formează bazele unor afaceri de succes

Competențele în domeniul ITsunt prima treaptă spre succesul absolvenților specializați în această sferă. Cunoștințele de la universitate, apoi instruirea din cadrul companiilor și experiența sunt cheile succesului. Primele 6-9 luni de internship sunt achitate de companii, pentru a motiva să învețe, pentru a obșine experiența necesară în activitatea de viitor.

Vadim Maico, programator Crystal Sistem:

”Recomand liceenilor în prag de absolvire anume USM”

”După ce am urmat studii de licență la Facultatea de Matematică și Informatică USM, am continuat parcursul educațional la masterat, la specialitatea Matematică aplicată, pe care îl finalizez. Despre CompaniaCrystal Sistemam aflat la USM și am aplicat pentru un loc de muncă acolo. Recomand USM liceenilor în prag de absolvire, care optează pentru IT, anume domeniul de informatică. Grație cunoștințelor  și abilităților dobândite la USM, a dascălilor care m-au sprijinit, am reușit să mă angajez într-o funcție bine plătită, la o companie foarte bine cotată, unde lucrez cu clienți mari și importanți, care îmi oferă experiență deosebită, muncă în echipă și călătorii în străinătate”.

Natalia Bleduc, manager la Compania ”Cedacri International”:

”Bazele firmei renumite din RM le-am pus noi, mai mulți absolvenți ai USM”

”Compania ”Cedacri International” deservește un grup de bănci din Italia, care investesc substanțial în educație.Bazele companiei din R. Moldova, le-am pus noi, mai mulți absolvenți ai USM. Am absolvit  Facultatea de Matematică și Informatică, specializându-mă în matematică și limbi moderne aplicate. USM este o instituție de învățământ superior foarte bună. Am un respect deosebit pentru foștii mei profesori, cărora le mulțumesc pentru dedicare și profesionalism. Aș recomanda tuturor liceenilor indeciși să dea admiterea anume la USM, care oferă perspective mari în viitorul profesional”.

Nicolae Trandafil, inginer softwar la Compania ”Ellation”:

”Apreciez USM pentru studiile de calitate, dar și pentru libertatea de angajare din facultate”

”Am terminat, recent, studiile masterale, la Facultatea de Fizică și Inginerie de la USM, cu specializarea ”Tehnologii informaționale în modelare”. Din anul II de facultate, lucrez la companie.  Apreciez USM pentru faptul că mi-a oferit nu doar studii de calitate, dar și libertatea de a mă angaja de pe băncile facultății. Prezența la toate activitățile de laborator în perioada facultății și, în plus, experiența profesională de doi ani m-au ajutat enorm. Recomand cu căldură USM tuturor tinerilor, dornici să aibă un program de studii flexibil și de calitate.

Angelina Olaru, specialistă principală,

Serviciul Imagine și Relații Publice, USM