Conferința Internațională MITRE-2019 a USM – for satelit al celui de-al IX-lea Congres al Matematicienilor Români

Postat 28/06/2019 in categoria Noutati

Matematicieni din SUA, Canada, Armenia, Bulgaria, România, Rusia, Ucraina și Republica Moldova s-au întrunit, în perioada 23-26 iunie a.c., la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova, la Conferinţa Internaţională Mathematics & IT: Research and Education (MITRE-2019), ediția a VII-a. La eveniment au fost prezentate 90 de comunicări  de către 130 de autori.  Participanții au declarat MITRE-2019 drept conferința satelit a celui de-al IX-lea Congres al Matematicienilor Români.

MITRE_1

În cadrul ceremoniei de deschidere, participanții au adus un omagiu profesorului Boris Șcerbacov, care a contribuit esențial la dezvoltarea Facultății de Matematică și Informatică a USM și a învățământului matematic din R. Moldova.

MITRE_!

Dezbateriale s-au axat, în special, pe realizările științifice de ultimă oră, formarea avansată a specialiștilor și implicarea tinerelor talente în cercetare, în funcție de nevoie reale ale economiei.

MITRE_2

În sesiunea plenară participanții au audiat raportul profesorului invitat Mario Lefebvre, Polytechnique Montreal, Canada, apoi lucrările conferinței au abordat următoarele tematici, pe secțiuni: algebră, geometrie şi topologie; analiza matematică, ecuaţii diferenţiale şi sisteme dinamice; matematica aplicată; informatica şi TI; didactica matematicii şi informaticii.

MITRE_4

Conferința MITRE-2019 a avut în calitate de coorganizatori  Institutul de Matematică și Informatică “Vladimir Andrunachievici” și Societatea de Matematică din Republica Moldova.

Serviciul Imagine și Relații Publice, USM