O companie IT cu prezență globală a devenit partener oficial al USM

Postat 28/06/2019 in categoria Noutati

Eveniment de excepție la USM pentru viitorii specialiști în tehnologii informaționale! Unul dintre liderii mondiali în domeniu, cu sediul și în Chișinău  –  Compania ”Pentalog CHI” a devenit partener oficial al USM, prin încheierea unui acord de colaborare. Aceasta este o firmă de servicii IT și digitale, care de aproape 30 de ani de la fondare, și-a extins prezența globală din Franța (Paris, Orléans) – în SUA (Boston și New York), Germania (Frankfurt), Mexic (Guadalajara), România (București, Cluj, Brașov și Iași), Vietnam (Hanoi).

PEntalog_1

Pe 26 iunie a.c., prof. univ. dr. hab. Gheorghe Ciocanu, rectorul USM, și dna Ecaterina Pleșca, manager administrativ al Companiei ”Pentalog CHI”, au încheiat o Convenție-Cadru de parteneriat între cele două instituții. Obiectivul esențial al documentului ține de stabilirea unui parteneriat reciproc avantajos între părți, în scopul ajustării procesului de formare profesională a specialiștilor la necesitățile agentului economic de a recruta cadre competente și acordarea asistenței științifico-consultative în activitățile economice.

Pentalog_2

În condițiile în care USM dispune de un potențial valoros, orientat spre cerințele pieței muncii, Compania ”Pentalog CHI” urmărește implicarea în procesul de formare, în vederea creșterii ratei de inserție profesională a tinerilor în câmpul muncii. Documentul stipulează selectarea și încheierea benevolă a contractelor individuale cu studenții privind instruirea și angajarea acestora. ”Pentalog CHI” va înainta USM propuneri de perfecționare a programelor de studii și va organiza stagii de practică pentru viitorii specialiști.

Serviciul Imagine și Relații Publice, USM