Noua promoție de juriști ai USM: ”Noi vom realiza schimbarea”

Postat 9/07/2019 in categoria Noutati

Drept_1

Noua promoție de juriști ai USM și-a ridicat, luni, 8 iulie 2019, diplomele de licență și masterat, într-o atmosferă plină de solemnitate. Aceștia sunt tinerii școliți pe băncile universitare de acasă, dar și din afară, prin implicare activă în mobilități academice la marile universități din UE, prin Erasmus+. Prof. univ. dr. hab. decanul Violeta Cojocaru subliniază deschiderea de care se bucură în prezent Facultatea de Drept a USM atât în context național, cât și în cel internațional, cu aceleași perspective în carieră.

Drept_2

”Azi, avem o sărbătoare, un bilanț deosebit al celor patru ani de muncă a cadrelor didactice de la Facultatea de Drept, care au pus mult suflet, cunoștințe, răbdare și dragoste în formarea unor foarte buni profesioniști, cu locuri de frunte la olimpiadele naționale de profil și cu stagii de practică de succes în țările UE și în SUA. Ei au toate șansele să aducă schimbarea în Republica Moldova, care se află într-un proces de transformări continue. Drepturile omului încă declarative să le transpună în practică”, afirmă dna Violeta Cojocaru.

Drept_3

Deschidere națională și internațională la Facultatea de Drept, USM

Anii de facultate au pus bazele unor vieți cu principii și valori ale celor care vor duce și faima Facultății de Drept a USM în țară și în lume. La cele aproape șase decenii de la fondare, Facultatea de Drept a USM continuă să rămână în topurile celor mai căutate și apreciate structuri academice din R. Moldova. Pentru că are o bogată tradiție universitară, cu cei mai valoroși dascăli practicieni din republică, cu multiple posibilități de afirmare și angajare a studenților.

Drept_5

”Absolvenții noștri aparțin celei mai prestigioase Facultăți de Drept din Republica Moldova, iar USM se situează în topul instituțiilor europene de învățământ superior. Asigurăm toți angajatorii că tinerii de pe băncile noastre sunt foarte bine pregătiți în a îmbrățișa orice activitate din domeniul juridic. În continuare, le oferim avantajele unor studii masterale de excepție, tot la Facultatea de Drept a USM, cea mai potrivită pentru tinerii care vor să activeze în Republica Moldova”, remarcă conf. univ. dr. Tatiana Vâzdoagă, șefa Departamentului Drept Procedural.

Drept_6

Avantajele studiilor masterale pentru viitorul fiecărui specialist

La Facultatea de Drept a USM studenții învață sistemul de justiție național. Dacă ne referim la facultățile de drept din România, spre exemplu, deși vorbim aceeași limbă, întreg sistemul de norme juridice este diferit de al nostru. De aceea, dascălii sunt rezervați în privința tinerilor care fac studii de drept în România și nu se pot integra cu ușurință în Republica Moldova.

La Facultatea de Drept a USM, pot opta pentru una din cele zece programe de masterat, cu discipline diferite de cele studiate la licență. Cei care urmează cursuri de masterat sunt, de obicei, persoane angajate și beneficiază de un program confortabil de studii, începând cu ora 17.30. Menționăm că legislația R. Moldova stipulează obligativitatea studiilor de masterat pentru juriștii care acced în funcții de procurori, judecători și altele publice.

Profesioniști cu literă mare, școliți la USM

Adela Bulgac, deținătoarea locului I la Olimpiada Națională de Drept: ”Mulțumim scumpilor noștri profesori ai Facultății de Drept pentru eforturile depuse în formarea noastră profesională. Vom reveni, neapărat, în aulele USM și pentru studii masterale.”

Cornel Dani, absolvent: ”Sperăm ca noi, cei care vom deveni viitoarea elită juridică a statului, vom contribui la crearea unei societăți mai bune, în care fiecare cetățean va avea încredere în justiție și reprezentanții acesteia. Să dovedim tuturor că suntem Profesioniști cu literă mare, școliți la USM, care cunoaștem excelent legile și putem ajuta oamenii cu onestitate.”

Marin Chihai, ex-președintele Asociației Studenților în Drept: ”Mi-aș dori ca noi, reprezentanții promoției 2019 a Facultății de Drept a USM, să nu uităm cui datorăm calitatea pregătirii noastre profesionale. Gratitudine dragilor noștri profesori ai Facultății de Drept a USM, care ne-au dăscălit cu multă iscusință și profesionalism! De azi, țara să știe că ne ridicăm pentru a contribui la reformarea sistemului de drept din Republica Moldova!”

Serviciul de Imagine și Relații Publice, USM