Serghei ADAMOV, viitor specialist IT: ”Am fost onorat să fiu Ambasadorul USM la universități din Polonia și Grecia”

Postat 10/07/2019 in categoria Noutati

Serghei Adamov este un proaspăt absolvent de licență la Facultatea de Fizică și Inginerie a USM, cu succese academice remarcabile, dar coordonator PR și comunicare Erasmus Students Asociation from Moldova.

Poza 1_ Serghei_Adamov

”Sunt nespus de bucuros că am studiat la Facultatea de Fizică și Inginerie, USM, care mi-a deschis ușile spre alte experiențe academice din țările UE. Buna pregătire de aici mi-a permis să câștig două burse Erasmus+ , într-un singur an universitar, la Facultatea de Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din Bialystok din Polonia și la facultatea omoloagă de la Universitatea ”Aristotel” din Salonic, Grecia. Totodată, am fost onorat să fiu Ambasadorul USM la cele două instituții europene, anume la târgurile de promovare a ofertei educaționale”, povestește Serghei Adamov.

Tânărul constată un interes deosebit al tineretului studios din UE față de USM și R. Moldova, care pe viitor ne va vizita în număr mare. Aceasta se datorează noilor  relații de prietenie, întâi de toate, susține absolventul USM. Experiența de studii în universitățile europene  schimbă caracterul activității  Erasmus Students Asociation from Moldova, care va deveni organizație de asistență și a studenților internaționali care vin la USM, nu doar a celor locali.

Poza_2_Serghei _Adamov

”Noi, studenții internaționali din R. Moldova reveniți acasă, am vrea să influențăm modificarea curriculumului universitar de la noi, având ca bază programele de studii din statele mai avansate sub acest aspect. Să propunem autorităților bunele practici ale învățământului european. Aș vrea să-mi construiesc viitorul profesional în R. Moldova, punctul meu de plecare fiind că țara mea să nu mai fie doar o sursă de forță de muncă ieftină.

Îndemn toți studenții să aplice la Erasmus+, program derulat până în anul 2020, important nu doar sub aspectul studiilor, dar și al culturii vieții”, spune Serghei Adamov.

Angelina Olaru, specialistă principală,

Serviciul Imagine și Relații Publice, USM