Olivia GHEORGHIȚA, tânăr ambasador european: ”USM îmi aduce succese profesionale”

Postat 19/07/2019 in categoria Noutati

Oliviaa

Olivia Gheorghiță a absolvit studiile de licență a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a USM, promoția 2017 și, în același an, a decis să-și continue studiile la master, la Facultatea de Științe Economice în cadrul aceleiași universități. ”Sunt extrem de mulțumită că am ales să învăț la USM, care îmi aduce nu doar succese  profesionale, dar și personale. În perioada studiilor, la USM, am beneficiat de două mobilități academice Erasmus+.  În anul II, timp de un semestru, am studiat la Facultatea de Litere de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza„ din Iași. Apoi, deja ca studentă masterandă, am ajuns la Universitatea din Cadiz, unde în perioada unui semestru, am învățat la Facultatea de Științe Economice și Administrative”, povestește Olivia Gheorghiță.

În prezent, este tânăr ambasador european, în contextul inițiativei UE privind Parteneriatul Estic “EU Neighbours East”, care alături de alți  „Tineri Ambasadori Europeni”, vorbește fluent limba engleză și promovează integrarea europeană. De asemenea, activează și în calitate de coordonator de proiecte în Compania „WorkFor”.

FB_IMG_1543956485691

Reprezentanta European Students Association from Moldova a USM

În Grecia, Olivia Gheorghiță a reprezentat European Students Association from Moldova a USM, la întrunirea plenară a Erasmus Student Network. ”Am știut dintotdeauna să îmbin studiile cu activitățile de voluntariat, spune tânăra.

Masteranda USM ne-a povestit și despre experiența sa ca studentă Erasmus+. Universitatea din Cadiz e bine dotată cu echipamente tehnice de ultimă generație. Toate sălile de curs dispun de proiector, table mobile etc. Universitatea are platforma sa electronică. Înainte de fiecare curs, toate materialele erau disponibile acolo, temele de acasă sunt trimise prin intermediul aceluiași suport. Profesorii spanioli sunt deschiși și mereu accesibili pentru a fi contactați pe email. Un avantaj este că fiecare curs durează câteva săptămâni, după care urmează examenul și apoi alte prelegeri.

”Astfel, studenții sunt concentrați doar asupra unei discipline și nu pe mai multe obiecte concomitent. Am avut profesori de calibru, precum cei de la Santander, Boeing etc. Acolo, mi-am îmbunătățit cunoștințele nu doar la engleză, dar și la spaniolă. Cu Erasmus+, am învățat să fiu independentă într-o țară nouă. Noi, tinerii din R. Moldova, ar trebui să ieșim din zona de confort și să intrăm în concurență cu semeni europeni, prin intermediul Erasmus+.

OLIVIA1

Aș recomanda celor ambițioși, ca la etapa de aplicare, să fie atenți la acuratețea documentelor, scrisoarea de motivare sa fie una sinceră și bine argumentată,  să contacteze studenții Erasmus+ care deja au fost la universitatea selectată, pentru a primi cea mai sigură informație privind cazarea, orașul etc. din prima sursă, să aibă bani suficienți pentru prima perioadă (de regulă, câteva săptămâni până la bursă)”, conchide Olivia Gheorghiță.

Angelina Olaru, specialistă principală,

Serviciul Imagine și Relații Publice, USM