Vizita Președintelui Partidului Popular European, Joseph DAUL, la Universitatea de Stat din Moldova

Postat 6/09/2019 in categoria News

DSC_0052 copy

La data de 5 septembrie 2019, Universitatea de Stat din Moldova a fost gazda unui eveniment dedicat vizitei Președintelui Partidului Popular European – Domnul Joseph DAUL, în contextul aflării acestuia la Chișinău. Evenimentul, organizat în colaborare cu Fundația Konrad Adenauer (KAS) și Institutul Republican Internațional, a avut drept generic importanța implicării tinerilor în reformele pe care Republica Moldova se angajeză să le ia în parcursul său către o viitoare Integrare Europeană, iar în calitate de public țintă – studenți și profesori din cadrul Universității de Stat din Moldova.

DSC_0013 copy

Domnul Joseph DAUL a remarcat faptul că țara ar cunoaște o cotitură istorică favorabilă, dacă tinerii și-ar valorifica capacitățile, implicându-se plenar în sfera politicului, și nu doar. Totodată, acesta a încurajat tinerii în luarea unor decizii de lungă durată, or soluțiile simpliste și de moment n-au cunoscut niciodată succesul. Cei prezenți s-au implicat activ, adresând întrebări la care Domnul DAUL a punctat repetat că o țară care nu are tineri – nu are viitor, aceștia având oportunități generoase în afirmarea personală, dar și profesională. Evenimentul a culminat cu îndemnul către audiență a Domnului Joseph DAUL, de a-și construi viitorul pe valorile care i-au marcat acestuia activitatea: Libertate, Egalitate, Solidaritate și Responsabilitate.

DSC_0061 copy

Evenimentul a fost precedat de o întrevedere protocolară a Rectorului Universității de Stat din Moldova – prof. univ., dr. hab., Domnul Gheorghe Ciocanu cu Domnul Joseph DAUL, în cadrul căreia cel din urmă și-a manifes tatinteresul față de înserarea în Cartea de Onoare a Universității de Stat din Moldova a urărilor de prosperitate pentru studenții și cadrul profesoral al Universității de Stat din Moldova.

DSC_0050 copy

DSC_0028 copy

DSC_0035 copy

DSC_0037 copy

DSC_0070 copy

DSC_0086 copy

DSC_0088 copy

DSC_0107 copy

DSC_0111 copy

DSC_0129 copy

DSC_0140 copy

DSC_0147 copy

DSC_0148 copy

DSC_0158 copy

DSC_0168 copy