Prelegere publică susținută de dr. Valeriu Ungureanu la Universitatea Tehnică Națională din Belarus

Postat 25/09/2019 in categoria Noutati

TIM_9720

În data de 20 septembrie 2019, dr. Valeriu Ungureanu, conferențiar universitar la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova, șef al Centrului Wolfram din Moldova, a susținut o prelegere publică la Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Tehnice Naționale din Belarus (UTNB).

Prelegerea a fost dedicată utilizării sistemului Wolfram Mathematica (WM) în activitatea de cercetare a studenților și a tinerilor cercetători științifici. La eveniment au participat studenții din anul I-III și masteranzii care își fac studiile la Facultatea de Inginerie Electronică a UTNB.

În cadrul prelegerii, dr. Valeriu Ungureanu a oferit exemple de folosire a WM, Wolfram|Alpha pentru a rezolva probleme de inginerie aplicată. Wolfram|Alpha este utilizat pe scară largă și se extinde constant ca un sistem de calcul, care poate fi folosit de către studenți la orele practice de matematică și la elaborarea proiectelor de an.

Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Inginerie Matematică al Facultății de Inginerie Electrică a UTNB, în colaborare cu Departamentul de Relații Internaționale și Dezvoltare de Marketing Wolfram Research Inc. din cadrul Universității Tehnice Naționale din Belarus.

Mai multe detalii despre prelegerea publică susținută de dr. Valeriu Ungureanu, puteți afla accesând următorul link: www.times.bntu.by/faculties/5669-lekciya-valeriya-unguryana