Conferința națională cu participare internațională: ,,Drepturile Omului și Evoluția Societății. REALITĂȚI-INTERPRETĂRI-TENDINȚE”

Postat 8/10/2019 in categoria Noutati

1 (21)

Vineri, 4 octombrie, Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a găzduit Conferința națională cu participare internațională: ,,Drepturile Omului și Evoluția Societății. REALITĂȚI-INTERPRETĂRI-TENDINȚE”, organizată în contextul Proiectului Erasmus + ,,European Human Rights Law for Ukraine and Moldova”.

1 (1)

    Conferința a avut în calitate de participanți profesori universitari din țară: Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, Academia de Poliție ,,Ștefan cel Mare”, dar  și din Ucraina: Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського, Национальный юридический университет имени Ярослава Мудрого, Хмельницкий национальный университет, International Scientific and Techincal University. La lucrările Conferinței a participat și reprezentantul organizației obștești „ Gutta-Club”.

1 (2)

    Deasemenea, în calitate de invitați au fost coordonatorul Oficiului Erasmus+ Moldova – Claudia MELINTE, care a accentuat importanța implementării și dezvoltării de proiecte pe segmentul drepturilor omului precum și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului – Maia BĂNĂRESCU, care a ținut să puncteze lipsa specialiștilor în domeniul drepturilor copilului și necesitatea dezvoltării acestui segment, inclusiv prin înțelegerea corectă a nevoilor copiilor, în contextul în care  ,,aceștia nu pot avea drepturi și obligații, ci doar drepturi și responsabilități”.

1 (3)

   În calitate de raportori au fost profesori din țară, din Ucraina, dar și reprezentanți a organizațiilor neguvernamentale, specificul comunicărilor fiind redat de abordarea, inclusiv sub aspect comparativ a legislațiilor existente în cele două țări, a subiectelor precum: Dreptul la un mediu sănătos, Garantarea dreptului la viață, Sistemul national și internațional de protecțje a copiilor, ș.a.

1 (4)

   Comunicările au avut în calitate de public țintă – studenții Facultății de Drept, în contextul în care atenția acestora este îndreptată spre studierea aprofundată a drepturilor omului și specializarea înt-un domeniu îngust a acestora. Lucrările conferinței s-au desfășurat în secțiuni, iar comunicările au fost livrate în limba română, engleză sau rusă.

1 (5)

   Conferința a culminat cu concluzii și cu un Workshop asupra mecanismelor europene de protecție a drepturilor omului în contextul dezvoltării durabile, în cadrul căruia studenții Programului de Master ,,Drepturile Omului” a Facultății de Drept au abordat teme de interes și s-au implicat activ prin expunerea asupra Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, altfel cunoscute ca Obiective Globale.

1 (6)

1 (7)

1 (8)

1 (9)

1 (11)

1 (12)

1 (13)

1 (14)

1 (15)

1 (16)

1 (18)

1 (19)

1 (20)

DSC00545 - Copy (1)