Programul Fulbright la Universitatea de Stat din Moldova pentru studenţi din SUA

Postat 8/11/2019 in categoria Noutati

La data de 7 noiembrie 2019, în incinta Universității de Stat din Moldova a avut loc întâlnirea reprezentanților Universității de Stat din Moldova cu dra Alyssia Dobrescu, participanta programului ,,FULBRIGHT”, preconizat pentru anul 2019-2020. Programul oferă posibilităţi unice de a întâlni, lucra şi trăi cu persoanele din Moldova, împărţind experienţa de zi cu zi şi promovând interacţiunea interculturală şi înţelegerea reciprocă prin implicarea individuală directă în comunitate într-o atmosferă deschisă, de integritate academică şi libertate intelectuală.

Dra Dobrescu este una din cei 9 beneficiari, cetățeni ai Statelor Unite ale Americii, care în cadrul acestui program vor fi parte a unui schimb de experiență academic, profesional și cultural în Moldova.

În cadrul acestei întrevederi, Rectorul Universității de Stat din Moldova, dr. hab., prof. univ., Gheorghe Ciocanu a afirmat că dra Alyssia Dobrescu va avea parte de întregul sprijin necesar, pentru a beneficia de un schimb de experiență veridic, fructuos, asigurând-o că va putea să-și dezvolte potențialul, să implementeze experiența și cunoștințele dobândite în Statele Unite ale Americii în direcțiile și activitățile de interes propriu.

Totodată, dnul Ciocanu a salutat inițiativa Guvernului SUA de a sponsoriza această serie de programe și cea a Ambasadei Statelor Unite ale Americii pe teritoriul Republicii Moldova de a alege, cu mare încredere, Universitatea de Stat din Moldova în calitate de gazdă.

Reamintim că participarea la programele de schimb din SUA este bazată pe merite, criterii de selecție exigente, solicitanții beneficiind de oportunități egale, așa încât suntem siguri de potențialul drei Dobrescu. În acest sens, marea familie USM îi urează ,,Bun venit!”.

Fiind conștienți de faptul că atingerea scopurilor programului necesită un efort comun sustinut, în care fiecare parte implicată îşi aduce propria contribuţie, noi vom contribui la crearea condițiilor și atmosferei necesare!

 FOTO 1 (1)

FOTO 4 (1)