Facultatea de Drept a USM în vizită la Facultatea de Drept a UB

Postat 26/11/2019 in categoria News

În perioada 21–23 noiembrie 2019, mai mulți membri ai Consiliului Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova s-au aflat la București, unde au participat la o serie de evenimente organizate cu ocazia celebrării celor 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București.

Drept_UB_01

Joi, 21 noiembrie 2019, începând cu ora 09:00, în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept a Universității din București, a avut loc deschiderea oficială a festivităților. În cadrul sesiunii comune s-au desfășurat următoarele evenimente: proiectarea unui film de prezentare a Facultății de Drept a Universității din București; lansarea volumului Albumul Decanilor; lansarea timbrului aniversar „160 de ani de excelență în învățământul juridic românesc”; ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Profesor Jean Louis Baudouin – Universitatea din Montreal; lansarea proiectului de Tratat de drept civil (prof. Dr. Valeriu Stoica, prof. dr. Marian Nicolae).

Drept_UB_2

Cu discursuri de deschidere a festivității au venit Flavius A. Baias – Decan al Facultății de Drept a Universității din București; Mircea Dumitru - Rector al Universității din București; ES Michèle Ramis – Ambasadoarea Franței în România; ES Mihai Gribincea – Ambasador al Republicii Moldova în România; Cătălin Predoiu – Ministrul Justiției, precum și reprezentanții facultăților din Hexagon.

Drept_UB_3

Mesajul de felicitare și salut din partea Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, transmis de către domnul Serghei Brînza, doctor habilitat în drept, profesor universitar, Decanul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, poate fi accesat aici.

Drept_UB_4