Perspective de colaborare a Universității de Stat din Moldova

Postat 26/11/2019 in categoria News

     La data de 22 noiembrie 2019, Prorectorul pentru Activitate Studențească, dr. hab., prof. univ. Violeta Cojocaru a întreprins o vizită la Universitatea Caucasus – una dintre cele mai proeminente instituții de învățământ superior din Georgia, și chiar din Europa de Est. Având în vedere că inovarea și internaționalizarea sunt două principii comune Universității Caucasus și Universității de Stat din Moldova, Dna Prorector împreună cu Nugzar Skhirtladze, PH.D, Prof. Vice-President in Academic Affairs au avut o întrevedere în vederea stabilirii pe viitor a unei cooperări durabile.

     Universitatea Caucasus oferă programe academice cu predare în limba engleză, care sunt proiectate să instruiască potențialii specialiști astfel încât aceștia să facă față provocărilor pieții globale competitive. Totodată, aceasta se angajează să dezvolte și să îmbunătățească colaborări internaționale, inclusiv pe segmentele de predare și cercetare. Instruirea specialiștilor în domeniu și aspirarea spre colaborări internaționale luate în cumul constituie o similitudine între universități prin prisma aspirațiilor și a scopurilor pe care și le propun, astfel încât o colaborare în acest sens va facilita și grăbi procesul de atingere a obiectivelor.

    Bine cunoscută pentru calitate și integritate, Universitatea Caucasus poate găzdui și studenți internaționali care pot alege una din cele 10 facultăți existente și care vor fi totodată parte a unui program academic menit să combine cursurile cu ieșiri în teren și evenimente sociale.

    Amintim că Universitatea de Stat din Moldova are încheiate 103 acorduri de colaborare cu universităţi şi alte instituţii de învăţământ superior din 29 de ţări, iar respectul mutual și dezvoltarea durabilă reprezintă obiective-țintă în procesul continuu a internaționalizării acesteia.

06e1b774266679fffa1a159485aeba3b58b5b063

DSC_3274