Inițierea colaborării între USM și Universitatea Kütahya Dumlupınar, Turcia

Postat 13/01/2020 in categoria News

Urmare a solicitării conducerii Universității Kütahya Dumlupınar din Turcia (UKD), pe 10 ianuarie 2020 la Universitatea de Stat din Moldova a avut loc întâlnirea de lucru a Prorectorului pentru Relații Internaționale, conf. univ. Angela Niculiță  cu omologul său Vice-rectorul UKD, prof. dr. Hasan Gocmez. La eveniment au participat conf. univ., dr. Lucia Castraveț, șef Departament Relații Internaționale al USM și conf. univ. dr. Oktay Şahbaz, Directorul Departamentului de Relații Internaționale al UKD.

În cadrul întâlnirii membrii delegației UKD și-au exprimat interesul sporit în stabilirea unei cooperări de lungă durată între cele doua centre universitare, inclusiv, prin inițierea de proiecte comune în cadrul programelor Erasmus+ KA1 (ICM), KA2, Orizont 2020, MEVLANA, etc. În aceeași ordine de idei, s-a convenit asupra identificării domeniilor de interes comune în activitatea didactică și de cercetare și posibilității de creare a echipelor mixte de cercetători în vederea participării la proiectele internaționale, în special în domeniile: științe ale naturii, matematică, IT, științe ale educației, economie și turism.

Oaspeții au menționat, că UKD are o experiență vastă în domeniul internaționalizării academice, și, în prezent, cuprinde ca structură: 10 facultăți, 3 institute, 2 colegii universitare și 14 colegii profesionale. Universitatea numără cca 48 000 studenți, inclusiv, peste 2000 studenți internaționali și propune o ofertă bogată de programe cu predare în limba engleză.

Vice-rectorul UKD, prof. dr. Hasan Gocmez și-a exprimat deschiderea și interesul special față de colaborarea cu USM, consemnând, în mod repetat, experiența și ratingul Universității de Stat din Moldova atât la nivel național, cât și internațional. Ca prim pas al colaborării, universitățile au convenit să depună în apelul 2020 o aplicație pentru proiectul din cadrul programului Erasmus+ KA1 ICM, semnând în acest sens acordul inter-instituțional privind mobilitatea academică.

1 (1)

2 (1)

 

Lucia Castraveț, Dr., Conf. univ.

șef Departament Relații Internaționale