Ceremonia de semnare a Acordului de implementare a proiectului de îmbunătățire a procesului de învățare a limbii japoneze în cadrul Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze

Postat 6/02/2020 in categoria Noutati

La 5 februarie 2020 a avut loc ceremonia de semnare a Acordului de implementare a proiectului de îmbunătățire a procesului de învățare a limbii japoneze în cadrul Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, găzduită de Universitatea de Stat din Moldova, susținut de Ambasada Japoniei în Republica Moldova. La evenimentul organizat în incinta Centrului de cultură și artă japoneză au participat Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Japoniei în Republica Moldova, Domnul Masanobu Yoshii, dna Natalia Grîu, Secretar de stat în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dnul Valeriu Bînzaru, Preşedinte al Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, dna Prorector pentru Activitate Studențească USM, dr. hab., prof. univ. Violeta Cojocaru, distinși oaspeți, precum și copii care la moment sunt antrenați în procesul de studiere a limbii japoneze.

În mesajul său de salut, Domnul Masanobu Yoshii a reiterat despre importanța seriei de proiecte ,,Cusanone” care se divizează în proiecte pentru securitate în școli, grădinițe, spitale și alte instituții publice și în proiecte culturale, apreciind eforturile depuse în direcția implementării acestora. Totodată, a asigurat că încurajează și va încuraja permanent activitățile de studiere și promovare a limbii și culturii japoneze în instituțiile de învățământ superior, dar și în cadrul organizațiilor neguvernamentale,  menționând despre eficacitatea acordării asistenței financiare nerambursabile din partea Guvernului Japoniei către Republica Moldova.

Dna Natalia Grîu, Secretar de stat a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a adus în fața publicului mesajul de salut al dlui Ministru Corneliu Popovici, aducând recunoștință și gratitudine pentru efortul generos depus de ambele părți, care a dus la reușita implementării proiectelor de anvergură începând cu anul 2009, susținând totodată intențiile care consolidează relațiile și pe viitor dintre cele două popoare.

Președintele Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, Valeriu Bînzaru în discursul său a menționat despre munca titanică comună a celor două popoare, îndreptată în aceeași direcție de îmbunătățire și sporire a interactivității de predare-învățare a limbii și culturii japoneze, mulțumind în același timp pentru contribuția adusă și asigurându-i pe cei prezenți de utilitatea echipamentului care va fi obținut de pe urma proiectului.

Pe final, în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-japoneze precum și pentru sprijinul acordat acţiunilor pe segmentele educației și culturii în Republica Moldova, Dna Prorector pentru Activitatea Studențească, dr. hab., prof. univ. Violeta Cojocaru  i-a conferit domnului Masanobu Yoshii medalia de onoare a USM. Mesajul de mulțumire a Doamnei Prorector a fost direcționat atât către poporul japonez pentru susținerea oferită de-a lungul timpului prin proiecte generoase, cât și către Fundație, pentru munca și străduința depusă în activitatea prodogioasă desfășurată într-o perioadă de 18 ani.

usmjaponia 05.02.2020-29

usmjaponia 05.02.2020-11

usmjaponia 05.02.2020-27

usmjaponia 05.02.2020-24