Colaborări avantajoase ‒ USM și „Gebauer&Griller”: oportunități pentru cariere de succes

Postat 12/02/2020 in categoria Noutati

În data de 03 februarie 2020, la Chișinău, reprezentanți ai Întreprinderii cu Capital Străin „Gebauer&Griller” SRL au avut o întâlnire cu studenții Facultății de Fizică și Inginerie din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Participanții la prezentare au aflat că ÎCS „Gebauer & Griller” SRL activează în Republica Moldova din anul 2013. În cadrul întâlnirii au fost prezentate compania și specificul activității acesteia, istoricul în lume și în Republica Moldova, dar în special oportunitățile de angajare. Compania este una internațională, cu o istorie de succes de circa 70 de ani. Domeniul de activitate îl constituie producerea cablurilor industriale. „Gebauer & Griller” SRL este unul dintre cei mai mari producători de cabluri și fire din cupru, aluminiu și oțel pentru industria automotive, pentru trenuri electrice de viteză înaltă (TGV), cablaje pentru vehicule electrice și ascensoare de capacitate sporită.

În Republica Moldova compania a reușit, la fel, dezvoltarea producției de înalte tehnologii, majoritatea proceselor fiind automatizate și robotizate. Compania austriacă folosește la cele două fabrici ale sale echipamente moderne care corespund celor mai înalte cerințe de excelență tehnologică și siguranță de mediu, fiind astfel considerată un model al industriei moderne, prezente și în Republica Moldova.

A fost o întâlnire interactivă, studenții solicitând informații suplimentare privind Întreprinderea cu Capital Străin „Gebauer & Griller” SRL, posturile vacante și posibilitatea dezvoltării carierei în cadrul companiei cu renume internațional.

Participanții la prezentare au subliniat că oferta de muncă pentru tineri este foarte atractivă, deoarece presupune dezvoltarera unei cariere de succes acasă, în Republica Moldova, cu salarii motivante, cu oportunități largi de formare, instruire și creștere profesională, dar în special, cu condiții de lucru ajustate la standardele europene.

Astfel, prin prezenta colaborare USM își continuă parcursul strategic de educare, formare și integrare a studenților și absolvenților competitivi pe piața muncii Republicii Moldova.

Notă informativă. Întreprinderea cu Capital Străin „Gebauer&Griller” SRL”, cu sediul central în Austria, are o vechime de 70 de ani pe piața internațională a cablurilor industriale, fiind unul dintre cei mai mari producători de cabluri și fire din cupru, aluminiu și oțel pentru industria automotive, pentru trenuri electrice de viteză înaltă (TGV), cablaje pentru vehicule electrice și ascensoare de capacitate sporită. În Republica Moldova, ÎCS „GG CABLES & WIRES EE” SRL a fost înregistrată în calitate de rezident al Zonei Economice Libere Bălți (ZEL ”Bălți”) din 2012 și activează cu succes din anul 2013, în prezent având deschise două fabrici, domeniul de activitate al cărora e producerea cablurilor electrice pentru industria automotive. Producția este livrată companiei ÎCS ”DRA DRAEXLMAIER AUTOMOTIVE” SRL, în proporție de 20%, iar restul este exportată în România, Ucraina și Polonia companiilor „LEONI” și „Johson Controls”. Investiții – 28 mil. dolari SUA. Locuri de muncă – circa 100 persoane. Adresa: MD – 3100, mun. Bălți, str. Industrială, 4.

fizica_1

fizica_2