Ziua Mondială a Protecţiei Naturii

Postat 9/03/2020 in categoria News

În data de 3 martie 2020, studenții Facultății de Biologie și Pedologie a Universității de Stat din Moldova au organizat o întâlnire fascinantă cu ocazia Zilei Mondiale a Protecției Naturii. Întrunirea a avut loc în incinta Muzeului de Știinte ale Naturii al USM. Au fost prezenți specialiști și experți din diverse domenii ale biologiei și geografiei, inclusiv expertul principal al WWF în Republica Moldova, doctor în biologie Aurel Lozan. De asemenea, printre participanți au fost numeroși entuziaști, studenți ai diferitor facultăți ale USM, dar și liceeni din Chișinău.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuție următoarele subiecte:

• Schimbările climatice – tendințe și urmări
• Problemele de mediu în Republica Moldova
• Explozia platformei petroliere Deepwater Horizon
• Incendiile în Australia
• Speciile de animale pe cale de dispariție.

Au fost abordate problemele climatice care afectează Republica Moldova, ceea ce le-a permis participanților să-și extindă orizonturile, să realizeze și să vadă, totodată, frumusețea naturii, diversitatea acesteia. Cu această ocazie au fost prezentate materiale video și foto unice ale vestitului fotograf Mihail Korostelev despre balene, delfini și orci din mările nordice și oceane.
De asemenea, a fost organizată victorina în cadrul căreia oaspeții au primit cadouri: cărți și fotografii exclusive cu peisaje din Moldova ale fotografului Sergey Baranchan.

Sărbătorirea acestei zile e de însemnătate majoră, căci în acest mod din ce în ce mai mulți oameni se gândesc la importanța vieții planetei, nu numai a omului, ci a fiecărei viețuitoare sau organism vegetal. Cel mai semnificativ argument în favoarea sărbătoririi ei este schimbarea conștiinței și atitudinii față de natură, respingerea ideii că bogățiile naturale sunt inepuizabile, căutarea și găsirea celui mai armonios mod de conviețuire în natură care va oferi multor generații posibilitatea de a se bucura de frumusețea și splendoarea acesteia!

публикация (1)

публикация (10)

публикация (14)

публикация (15)

публикация (16)