Luni, 15 februarie 2021, cu ocazia hramului Bisericii „Întâmpinarea Domnului” (Stretenia), lăcaș sfânt al Universității de Stat din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, a slujit alături de un sobor de preoți și diaconi. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 140 de ani de la ridicarea edificiului de cult, a 30 de ani de la reactivarea lăcașului sfânt și a 20 de ani de când preotul-administrator al Bisericii, doctorul în teologie (istorie) și filosofie, conferențiarul universitar Octavian Moșin este în slujba Domnului în calitate de preot, ocazie cu care a fost decorat cu o înaltă distincție.

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a felicitat enoriașii cu ocazia sărbătorii domnești, inclusiv comunitatea universitară pentru alegerea noului rector al instituției. Prezent la eveniment, rectorul ales dr. conf. univ. Igor Șarov a scos în evidență importanța instituției religioase în viața spirituală a celei mai vechi universități din Republica Moldova.

ÎPS Vladimir a decorat profesorii Facultății de Istorie și Filosofie dr. hab., prof. univ. Ion Eremia și prodecan Igor Bercu în semn de recunoștință cu Medalia „Cuv. Paisie Velicicovski”, iar Facultatea de Istorie și Filosofie cu Diploma de Excelență la categoria „Promovarea valorilor creștine în rândul tinerilor”. De Diplomă de Excelență s-a învrednicit și dr. Ion Valer Xenofontov.

Dr. conf. univ. Igor Șarov, rectorul ales al USM felicită creștinii cu ocazia sărbătorii domnești a Întâmpinării Domnului.

Dr. conf. univ. Igor Șarov, rectorul ales al USM discută cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir despre trecutul, prezentul și viitorul instituției de învățământ superior.