Facultatea de Litere, USM: Întâlniri de suflet pentru suflet cu oameni ai LITERELOR: Maria Pilchin împreună cu Ivan Pilchin, reveniți la Alma Mater.

Joi, 18 februarie 2021, studenții Facultății de Litere, împreună cu profesorii facultății, precum și alți membri ai comunității academice au avut ocazia să participe la un eveniment unic. Maria Pilchin, poetă, critic literar și Ivan Pilchin, poet, traducător au revenit la Alma Mater, punând în discuție în special două subiecte de interes sporit pentru oamenii literelor: ,,Limba care creează pe scriitor și scriitorul care (re)creează o limbă” și ,,Traducerea poeziei și poezia traducerii”.

În dialogul cu profesorii și studenții de la Litere, Maria și Ivan Pilchin au demonstrat câtă sete de tinerețe, de cunoaștere, de dragoste mereu născândă au. Pasiunea, sinceritatea, naturalețea și libertatea în cugetări a poeților au cucerit publicul la această întâlnire de suflet.

Oamenii LITERELOR Maria și Ivan Pilchin au ținut să-i îndemne pe toți cei prezenți, dar în special pe tineri să rămână suflete care să nutrească mereu setea de cunoaștere literară, să nu le fie frică să-și traseze și să-și urmeze visele cu pasiune tinerească, să nu le fie frică să greșească. Studenții, la rândul lor, și-au spus părerile referitor la ideile expuse și s-au arătat extrem de preocupați de tainele scrisului în general, precum și de opera Mariei și lui Ivan Pilchin în special, iar pe final, invitații speciali au acordat și autografe celor prezenți.