Astăzi, 06 aprilie 2021, în cadrul Ședinței Senatului USM s-a discutat gradul de progres al implementării proiectului MEDIACOR. Informațiile au fost prezentate de către Doina Nistor, directoarea proiectului de competitivitate al USAID Moldova, Vasile Braga, director executiv al Asociației COR și Eugen Boico, membru al Consiliului Administrativ al Asociației COR.

MEDIACOR va fi primul centru de tehnologii digital-media din Republica Moldova care va accelera dezvoltarea serviciilor din industria creativă și va oferi studenților și specialiștilor din industria creativă spații de producție multimedia de ultimă generație. Centrul MEDIACOR se va extinde pe o suprafață de 3400 de metri pătrați și va fi dotat cu cele mai performante echipamente de producţie media.

Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt studenții de la Universitatea de Stat din Moldova, dar și alte instituții de învățământ, companiile din domeniul industriilor creative (producție video, audio, media digitală). Centrul va fi administrat printr-un parteneriat de colaborare dintre Asociația Companiilor de Creație COR și Universitatea de Stat din Moldova și va presta cursuri pentru creșterea capacităților în domeniile multimedia, TV, cinematografie, muzică, și tehnologii digitale. Tot aici vor fi create spații de co-working. Start-up-urile creative și de media vor găsi la MEDIACOR oficii unde să-și desfășoare activitatea.

Avantajele implementării acestui proiect sunt multiple, de la realizarea proiectelor educaționale bazate pe produs (PBL), curriculumuri noi și proiecte de cercetare în noile tehnologii multimedia (XR, Vitual Production, Motion Capture, AI), până la implicarea cadrelor didactice și studenților în proiecte comerciale, acces gratuit la spații și dotări, administrare profesionistă a centrului MEDIACOR.

Găzduit la Universitatea de Stat din Moldova, centrul va oferi studenților de la USM, dar și de la alte instituții de învățământ, posibilitatea de elaborare a proiectelor inovative, de creare a unui conținut original și creativ care va mări substanțial procentul de angajare prin intermediul colaborărilor cu sectorul privat la MEDIACOR.

MEDIACOR va fi lansat în 2021. Acest proiect este realizat la inițiativa şi cu suportul partenerilor strategici de dezvoltare a Republicii Moldova – Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, care au contribuit esențial la dezvoltarea industriei creative a țării. Printre proiectele susținute anterior se numără Centrul Creativ Artcor pe lângă Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Asociația Companiilor de Creație COR, evenimente creative și altele.

Published marţi, 6 aprilie 2021

Anunțuri și Comunicate

Consorțiul Proiectului Erasmus+ DEFEP s-a convocat în ședință

Echipa de proiect a Universității de Stat din Moldova a organizat la 28 martie, convocarea Consorțiului Proiectului Erasmus+ DEFEP pentru a discuta aspecte esențiale privind realizarea...

Raportul de activitate a Universității de Stat din Moldova pentru anul 2023 a fost prezentat membrilor senatului

Universitatea de Stat din Moldova depune zilnic eforturi ca să-și consolideze poziția de instituție de înaltă calitate în domeniul educației și de cercetare. Totalizarea reușitelor și...

Succes pentru Universitatea de Stat din Moldova în cadrul apelului AUF ECO

Universitatea de Stat din Moldova se bucură să anunțe că trei dintre proiectele sale au fost selectate în cadrul apelului „Créer, transformer, innover, exceller! #30ans de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved