Sportiv de performanță, Daniel Lungu este unul dintre cei mai faimoși USM-iști care a reușit să devină campion, reprezentând cu demnitate Republica Moldova la Campionatul European (seniori), desfășurat la Moscova.

Astfel, duminică, 4 aprilie 2021, halterofilul moldovean a cucerit medalia de aur, la proba de smuls, categoria 55 de kg și a înregistrat rezultatul de 113 kg, depășindu-l detașat pe Sahin Muammer – locul II (Turcia) și Angel Rusev – locul III (Bulgaria).

Cu acest merituos prilej, Universitatea de Stat din Moldova îl felicită cordial pe Daniel Lungu pentru excelență, altruism, pasiune și talent, pentru promovarea și valorificarea, prin dragostea pentru sport și cunoaștere, a calităților perfecțiunii umane! Or, importanța sportului în viaţa socială, rolul său în educaţie, promovarea sănătăţii, protejarea mediului înconjurător sunt câteva dintre principiile prin care construim un viitor frumos aici, acasă, în Republica Moldova!

USM promovează cultura sportivă și susține educaţia tinerei generaţii în spiritul valorilor sportive care definesc misiunea unei instituții educaționale: de formare a specialiștilor de înaltă calificare, de formare a profilului etic şi civic al tineretului studios prin oferirea oportunităților de dezvoltare continuă a performanțelor.

Totodată, adresăm sincere felicitări antrenorilor, care prin devotamentul zilnic muncesc mult, cu dedicaţie, marcând glorios profesionismul și pregătirea sportivă excelentă a tinerilor sportivi.

Vă dorim succese remarcabile și perseverență în cucerirea noilor culmi!