Un nou eveniment dedicat susținerii cadrelor didactice tinere. Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău a organizat astăzi un Forum al tinerilor specialiști, la care a participat și prim-prorectorul USM Otilia Dandara.

În cadrul evenimentului, cu tema „Inserția profesională. Drepturile și garanțiile tinerilor specialiști încadrați în instituțiile de învățământ din mun. Chișinău în anul de studii 2022-2023”, au fost puse în discuție provocările tinerilor specialiști angajați în sistemul educațional, precum și modalitățile de susținere a acestora în cariera didactică.

Scopul organizatorilor Forumului a fost de a susține și a încuraja cadrele didactice tinere, precum și atragerea celor cu vocație pedagogică în sistemul educațional din municipiul Chișinău.

Prim-prorectorul USM, Otilia Dandara le-a vorbit tinerilor profesori despre provocările actuale ale acestei nobile meserii, în contextul surselor informaționale la care au acces elevii și despre importanța prezenței cadrelor didactice tinere în sistemul educațional, care sunt mai aproape de comportamentul și personalitățile elevilor.

Prim-prorectorul a mai menționat că Universitatea de Stat din Moldova încurajează tinerii profesori să pășească cu încredere pe drumul integrării profesionale și că USM va continua să susțină tinerii specialiști prin Programele de formare profesională, oferite de Universitatea de Stat din Moldova, precum „Pedagogul viitorului”; „Debutul Carierei didactice” și „Consolidarea profesională”.

Published joi, 24 noiembrie 2022

Anunțuri și Comunicate

NOI FORMATORI/FORMATOARE INSTRUIȚI/TE ÎN DOMENIUL EGALITĂȚII DE GEN

Pe parcursul a cinci zile, în cadrul Institutului de Administrație Publică, se desfășoară cursul de formare a formatorilor în domeniul egalității de gen, organizat în cadrul ...

Formare în cadrul proiectului „Centrul de Angajabilitate Francofon al USM” !

Vrei să deprinzi, într-un timp scurt, comportamente responsabile în ceea ce priveşte gestionarea resurselor financiare proprii ? Centrul de Angajabilitate Francofon al USM te invită să ...

Doneaza sânge – salveaza o viața!

Dragi profesori și studenți, va încurajăm să donați sânge in cadrul campaniei, organizata de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din Republica Moldova. Donatorii se pot ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved