Eminenta studentă  de la Facultatea de Istorie și Filosofie, anul III, Alexandra Drăgănel este un exemplu de perseverență pentru colegi, or, interesul pentru istorie vine din dragostea față de țară – Republica Moldova. La competiția pentru obținerea unei Burse de Merit a reușit să obțină Bursa Guvernului, pentru anul de studii 2022-2023, care o motivează să persevereze în domeniul ales cu mai multă încredere în forțele proprii.

Olesea Moiseev: Bursa Guvernului 2022-2023 vă aparține. Cum vă simțiți? Ce emoții împărtășiți?

Alexandra Drăgănel: Bursa Guvernului nu reprezintă altceva decât recunoașterea meritelor și a muncii care a fost depusă în cadrul mediului universitar, dar și a implicării active în diferite activități. Sunt foarte mulțumită de acest sprijin din partea statului. Îmi iubesc țara și vreau să particip la dezvoltarea ei.

O.M.: Alegerea de a face studii la „Istorie” nu este deloc întâmplătoare? De ce la USM?

A.D.: Istoria este domeniul ce oferă numeroase oportunități, bineînțeles dacă știi să le valorifici. Am avut mereu un interes aparte pentru evenimentele istorice și unele chiar controversate pentru societate. Am decis că cel mai bun mediu pentru cercetarea lor este Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova.

O.M.: Ați cîștigat concursul. Care au fost punctele forte ale dosarului Dvs?

A.D.: Cred că punctele forte ale dosarului le constituie media înaltă, diplomele ce atestă implicarea la diverse conferințe științifice, precum și comunicările realizate pentru Platforma YouTube a Facultății. Activitatea curriculară, dar și cea extracurriculară o desfășor permanent și cu deosebit interes. De aceea, probabil, și îmi reușește foarte bine.

O.M.: În opinia Dvs, Bursa Guvernului este accesibilă pentru toți studenţii?

A.D.: Pentru un student ce alocă suficient timp pentru a studia, a face cercetări în domeniul ales  și care se implică în activitățile organizeazate în cadrul facultății și chiar a universității, consider că este foarte accesibilă. Trebuie să fii atent la oferte și să participi. Întotdeauna rezultatele frumoase sunt încurajate și susținute pentru a genera altele noi. Așadar, nimic nu este imposibil.

O.M.: Ce perspective Vă oferă Bursa Guvernului în activitatea Dvs?

A.D.: Bineînțeles că Bursa Guvernului va constitui un punct forte în CV-ul meu pentru viitorul job, aceasta va dovedi faptul că sunt o persoană muncitoare, care este gată să depună timp și efort pentru realizarea scopurilor urmărite. Oricum, beneficiile sunt mult mai multe.

O.M.: Fiind studentă în anul III, ce evenimente instituționale v-au marcat?

A.D.: În cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, anual particip la Conferințele științifice naționale cu participare internațională. Or, spiritul de cercetător în domeniul istoriei îl etalez anume la aceste întruniri științifice. Ocazional am mai participat și la alte tipuri de conferințe care au prezentat interes pentru mine sau mi s-a oferit posibilitatea de a prezenta și viziunea mea referitoare la un subiect sau fapt istoric.

O.M.: După absolvirea studiilor de licență, veți continua studiile de Master?

A.D.: Intenționez să-mi aprofundez cunoștințele legate de domeniul istoriei, continuând Ciclul II, tot în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, la unul dintre Programele de Master, chiar dacă sunt două care mă tentează. Important este să obțin cunoștințe temeinice pentru a deveni un specialist bun.

O.M.:  Ce mesaj aveți pentru studenții din Republica Moldova?

A.D.: Mesajul meu pentru studenții din Republica Moldova ar fi să creadă în potențialul lor și să se implice în diverse proiecte, conferințe și activități, indiferent că acestea sunt din mediul universitar sau domenii conexe, sau mai puțin conexe. Să manifeste interes pentru orice oportunitate și să o valorifice la maxim, deoarece toate acestea, în timp, ne formează acea experiență care ne va permite să fim numiți buni specialiști într-un domeniu.

Olesea Moiseev: Vă mulțumim pentru participare la interviu. Interesul pentru cunoașterea istoriei este întâi de toate o responsabilitate civică. Patriotismul se dezvoltă prin dragoste, devotament și ardoare pentru valorile naționale, prin promovarea culturii naționale, a obiceiurilor și tradițiilor. Viziunea obiectivă asupra lumii se poate realiza doar prin cunoaștere și cercetare. Succese frumoase pentru viitor!

Interviul a fost realizat de Olesea Moiseev, specialist superior în cadrul Secției Comunicare și Relații Publice a USM

Published marţi, 29 noiembrie 2022

Anunțuri și Comunicate

Rectorul USM s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV a avut astăzi, 27 ianuarie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. ...

La USM continuă seminarele de formare a competențelor de implementare a standardelor de calificare, elaborate cu susținerea partenerilor de dezvoltare

Universitatea de Stat din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, continuă seria Seminarelor de instruire – „Implementarea Standardului de Calificare”. Ca urmare a realizărilor ...

Noi perspective de cooperare în cadrul proiectului VitroHub – discutate de către reprezentanții USM și Euroalun SRL

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov a avut o întrevedere cu reprezentanții Euroalun SRL, pentru a discuta despre extinderea colaborării în cadrul proiectului VitroHub. ...

Universitatea de Stat din Moldova 2023 © All Rights Reserved