Studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea Relații Internaționale, Ştiințe Politice și Administrative (FRIȘPA) au avut deosebita ocazie de a discuta despre „Rolul instituțiilor europene în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, cu invitata specială la Conferințele FRIȘPA, Corina Crețu, politiciană română, europarlamentară și ex-Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene.

În debutul evenimentului, decanul FRIŞPA, Alexandru Solcan, a subliniat că participarea la conferințe, ascultarea prezentărilor și a discuțiilor ajută studenții să-și dezvolte abilitățile analitice, iar acest lucru este crucial pentru formarea lor academică și profesională.

În discursul său, Corina Crețu, a vorbit despre rolul instituțiilor europene în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „În calitate de membru al Parlamentului European și comisar european pentru politică regională, mă bucur că am contribuit la apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană și voi face în continuare tot ce îmi stă în putință pentru ca Republica Moldova sa devină parte a Uniunii Europene”, a mai menționat europarlamentara.

Spre final, studenții FRIȘPA au adresat întrebări invitatei, abordând diverse aspecte, cum ar fi ajutorul și contribuția instituțiilor europene în susținerea mai eficientă a Republicii Moldova în parcursul european, despre principalele obstacole și provocări pe care le poate întâlni țara noastră în acest proces etc.

În cadrul vizitei sale la USM, europaralmentara Corina Crețu a avut o întrevedere și cu rectorul USM, Igor Șarov.

Published Tuesday September 19th, 2023

Announcements and Press Releases

(Română) Amendamentul nr. 1 din 12.06.2024 la Documentul de Achiziție nr. MD-STATEUNI-410918-GO-RFB

Sorry, this entry is only available in Română...

A început perioada de recepționare a lucrărilor pentru Congresul VIII al fiziologilor din Republica Moldova cu participare internațională „Fiziologia şi sănătatea”

Societatea fiziologilor din Republica Moldova cu Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al Universității de Stat din Moldova Vă invită să participaţi la lucrările Congresului VIII al...

La USM au fost desemnați câștigătorii primei ediții a Concursului „ECO-VIZIUNI: INIȚIATIVE VERZI ÎN IÎPT”

Universitatea de Stat din Moldova a fost astăzi, gazda evenimentului de încheiere a Concursului „Eco-viziuni: Inițiative verzi în Învățământul profesional tehnic”. Concursul a fost lansat de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved