Miercuri, 10 martie a.c., studenții de la specialitatea „Comunicare și relații publice” din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova au organizat cea de-a doua lecție publică online din proiectul Cinci idei despre…”, care este realizat în cadrul cursului „Comunicare în situații de criză” și face parte dintr-o serie mai amplă de activități, ce se vor desfășura în contextul aniversării a 75-a a Universității de Stat din Moldova.

La această lecție, Elena Știubei a organizat un sprint pentru a iniția participanții în „bucătăria” copywritingului. Cei prezenți au avut parte de multe exemple și exerciții din care se pot inspira. Participanții au învățat diferite formule și tehnici creative și neplictisitoare, care îi învață să vândă un produs sau serviciu.

Invitata specială a acestui eveniment, Elena Știubei este specialist în comunicare & PR, ex-copywriter Moldcell, activează în acest domeniu din 2011. Elena Știubei a vorbit despre importanța cunoașterii brandului și a produsului pe care dorești să-l promovezi și cât de necesar este să ai un stil personal de a scrie. Ea a menționat următoarele: „Avem un text bun, atunci când el aduce vânzări,… dar când nu studiem suficient, apelăm la texte banale, care nu se vor bucura de succes.” Aceste idei au fost exemplificate, încurajând studenții să fie originali și creativi: „când scrieți despre foc să vă gândiți la gheață și invers…”.

Sintetizând informația prezentată de către Elena Știubei în cadrul acestei lecții online, putem enumera umătoarele cinci idei ale invitatei despre copywriting:

  • Copywritingul se bazează pe comunicare, întrucât totul începe cu o comunicare bine pusă la punct;
  • Un copywriter trebuie să comunice constant și corect cu toate publicurile implicate;
  • Este esențială crearea unei relații cu publicul și adaptarea unei comunicări, specifică acestui public;
  • Întotdeauna pornim de la scop, punându-ne întrebarea „pentru ce scriu acest text?”;
  • Scrieți în fiecare zi, nu vă puneți bariere! Scrieți cât mai simplu! Ori comunici interesant, ori mori!

La eveniment au fost prezente 55 de persoane, printre care studenți, profesori, decanul facultății, dr. hab., prof.univ. Georgeta Stepanov și alți oameni interesați de acest domeniu.

Aceste lecții sunt organizate datorită implicării active a doamnei Lilia Jomiru, lector universitar, care are grijă să aleagă invitați cât mai interesanți, ce pot să inspire și motiveze viitorii specialiști din domeniul comunicării și relațiilor publice.

Studenții au fost foarte activi și au rămas impresionați de această lecție, au adresat o serie de întrebări, iar invitata a fost foarte receptivă și a răspuns la fiecare în parte.

Loredana Garaz,

studentă în anul II, FJȘC, USM

Published joi, 11 martie 2021

Anunțuri și Comunicate

A fost lansat stagiul de practică pentru studenții de la USM în domeniul jurnalism multimedia la Radiodifuzorul Național – Teleradio-Moldova

Studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM, care au aplicat pentru obținerea unui stagiu de practică în jurnalism multimedia la Radiodifuzorul Național din...

Șeful Delegației Uniunii Europene a vizitat Filiera Anglofonă a Facultății de Drept, Universitatea de Stat din Moldova

Șeful Delegației Uniunii Europene, E.S., Janis Mozeiks a avut o întrevedere cu studenții Filierei Anglofone la care au fost discutate subiecte privind parcursul integrării Republicii Moldova...

Conferința științifică „100 de ani de la conferința româno-sovietică de la Viena”

 Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova în parteneriat cu Institutul de Istorie „A. D. Xenopol”, Academia Română, Filiala Iași, organizează, în data de...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved