În cadrul Cercului Științific Studențesc „Chimia” a fost organizată o vizită de studiu pentru studenții anului II, programul de licență Chimiebiofarmaceutică de la Departamentul Chimie, Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică, USM, la Centrul de Medicină Legală din Chișinău, secția Toxicologie medico-legală. Vizita a fost organizată de dr., lector univ. Nelea Popa.

            Obiectivele de bază ale vizitei s-au axat pe studierea metodelor de analiză și control în toxicologia medico-legală, audiate în cadrul cursului Toxicologie generală. Șefa secției, Maia Botezatu, expert judiciar toxicolog medico-legal, categorie superioară, a explicat care este procedura de recepționare/înregistrare a probelor, apoi strategia de selecție a metodelor moderne de analiză pentru fiecare caz în parte (stabilirea cauzei morții, alcoolemiei și intoxicației). Studenții au făcut cunoștință cu metode cromatografice de analiză: cromatografia în strat subțire, cromatografia de gaze, cromatografia de lichide și care sunt rezultatele obținute în baza unei cromatograme. La fel, studenții au avut posibilitatea să analizeze un Raport de constatări și un Raport de expertiză, să distingă care sunt diferențele între ele și să stabilească care sunt consecințele realizării incorecte a unui raport.

            Studenții au confirmat faptul că vizitele de studiu au un impact pozitiv asupra lor și îi vor ajuta să își dezvolte abilitățile necesare și simțul critic în raport cu metodele și tehnicile abordate pentru soluționarea unei situații-problemă.

Published marți, 17 decembrie 2024

Anunțuri și Comunicate

Cerere de exprimare a interesului servicii de consultanta MD-STATEUNI-481241-CS-CQS

CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI (Servicii de consultanță – selectarea companiei) Republica Moldova Denumirea subproiectului „Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitate „Cluster educațional” în formarea cadrelor didactice” Nr...

MASA ROTUNDĂ Revoluția Română din Decembrie 1989. Cum analizăm fenomenul și ce lecții învățăm?

Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova în cooperare cu Memorialul Revoluției din Timișoara și suportul Fundației Hanns Seidel Moldova, organizează Masa rotundă „Revoluția Română din...

Universitatea de Stat din Moldova 2025 © All Rights Reserved