În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, Universitatea de Stat din Moldova (USM) în parteneriat cu Moldova Institut Leipzig (MIL) cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania organizează seminarul „Promovarea dialogului și consolidarea minorităților”.

La deschiderea oficială a seminarului, care s-a desfășurat în Sala Senatului a USM au participat: Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, E. S. Angela GANNINGER, rectorul Universității de Stat din Moldova, conf. univ., dr. Igor ȘAROV și vicepreședintele MIL, dr. Vasile DUMBRAVA.

Cei 13 profesori de istorie, participanți ai seminarului „Promovarea dialogului și consolidarea minorităților” vor discuta cu Artiom KHARTSHENKO, coordonatorul și cofondatorul Centrului de cercetare a relațiilor interetnice în Europa de Est, dr. Ketevan KAKITELASHVILI, Institutul de Studii Culturale al Universității de Stat Ivane Javakhishvili din Tbilisi, Vladimir CHAPLIN, co-curatorul Muzeului pentru istorie evreiască din Odessa, Ion DUMINICĂ, șeful Departamentului pentru minoritățile etnice al Academiei de Științe a Moldovei, Stela BABICI, președinta Centrului de Resurse pentru Tineret „Dacia” și Liubov ARNAUTOVA, primarul satului Alexanderfiel despre regândirea viziunii asupra minorităților evreiești, integrarea minorităților etnice, germanii basarabeni etc.

Programul seminarului include și vizite de documentare la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, monumentul „Lumânarea Recunoștinței” , Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia” etc.

Menționăm că seminarul „Promovarea dialogului și consolidarea minorităților” face parte din suita evenimentelor organizate în anul 2021 de Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Moldova Institut Leipzig (MIL) cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania.

Published vineri, 29 octombrie 2021

Anunțuri și Comunicate

Conferința științifico-practică „Tehnologii fizice avansate cu aplicarea UVS în monitorizarea și modelarea factorilor de mediu (TehFizUVS), dedicată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, 8 noiembrie 2024

Stimați Colegi!  Vă invităm la data de 8 noiembrie curent să participăm împreună la Conferința științifico-practică „Tehnologii fizice avansate cu aplicarea UVS în monitorizarea și modelarea...

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved