În perioada 17-21 noiembrie, în intervalul 18:00-22:00, blocul central al Universității de Stat din Moldova este iluminat cu logoul Campaniei „Start Inovație”. Acțiunea se desfășoară în cadrul evenimentului de lansare a Proiectului „Tehnologiile Viitorului” (FTA) – cel mai mare proiect din domeniul inovării și digitalizării în Republica Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei.

La evenimentul de lansare a proiectului, care a avut loc în incinta Digital Park au participat reprezentanți ai USAID, Guvernului Republicii Moldova, partenerilor de dezvoltare, instituțiilor de învățământ superior și ai instituțiilor partenere.

Proiectul Tehnologiile Viitorului va fi catalizatorul procesului de modernizare și inovare a următoarelor sectoare: tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), inginerie, industria ușoară, industriile creative și digital media.

FTA va stimula întreprinderile să adopte tehnologii care sporesc productivitatea și să implementeze inovațiile care stau la baza economiei digitale, valorificând creativitatea, know-how-ul și tehnologiile pentru o creștere durabilă.

Proiectul „Tehnologiile Viitorului” va fi implementat în perioada 2021-2026, valoarea FTA o constituie suma de 32,8 milioane de dolari.

Sursă foto: USAID

Sursă foto: USAID

Sursă foto: USAID

Sursă foto: USAID