Concursul „Hai să #Celebrăm75USM!”, organizat de Universitatea de Stat din Moldova cu ocazia aniversării a 75 de ani de la fondare, este deschis tuturor liceenilor, care la data de 20 ianuarie 2021 sunt înscriși în sistemul școlar din Republica Moldova în clasele a XI-a și a XII-a.

Desfășurarea concursului: Începând cu data de 20 ianuarie 2021 și până la data de 1 iunie 2021, orice tânăr din clasa a XI-a sau a XII-a se poate înscrie la concursul „Hai să#Celebrăm75USM!”, completând și expediind fișa de înscriere la adresa imgusm@yahoo.com.

Concursul se desfășoară pe următoarele secțiuni:

 • Eseuri (max. 1 pagină)
 • Clip video
 • Fotografie
 • Meme-uri  (trucaj de text și imagine, cu mesaj inteligent și amuzant).

Participanții înscriși la concurs vor propune creații originale care să respecte una dintre tematicile propuse (la alegere):

 1. Aș vrea să fiu ca el/ea (model de USM-ist).
 2. Absolventul USM care mă inspiră.
 3. Ce știu eu despre USM?
 4. Absolventul USM în comunitatea mea.
 5. Cea mai bună felicitare aniversară pentru USM.
 6. USM în viața mea.
 7. USM: Trecut. Prezent. Viitor.
 8. Eu sunt viitorul USM-ului.
 9. Vreau să învăț acasă, la USM.
 10. Profesorul USM-ist din comunitatea mea.

Participanții la concurs vor indica, în mesajul trimis la adresa imgusm@yahoo.com, numele și prenumele, liceul unde studiază, orașul sau satul unde locuiesc și link-ul către postarea publică de pe profilul personal de Facebook, unde au folosit hashtag-ul #Celebrăm75USM! (valabil pentru secțiunile Video, Foto și Meme) sau vor anexa la mesaj eseul în format doc.

Perioada de desfășurare a concursului: Concursul este organizat în perioada 20 ianuarie 2021 – 1 iunie 2021.

Premii: Juriul va desemna trei câștigători la fiecare secțiune, iar premiile vor consta în sume de bani sau cadouri, după cum urmează: locul I și câștigător al concursului –1000 MDL net; locul II – și locul III – cadouri din partea USM.

Toți participanții vor primi diplomă de participare la concurs și vor fi invitați la festivitatea solemnă, dedicată aniversării de 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova. Data și locul festivității de premiere vor fi anunțate ulterior.

Regulamentul concursului „Hai să #Celebrăm75USM!” organizat de Universitatea de Stat din Moldova cu ocazia împlinirii a 75 de ani

Universitatea de Stat din Moldova 2023 © All Rights Reserved