Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor ȘAROV și prorectorul Aurelia HANGANU au avut astăzi, 3 august, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia în Republica Moldova, E. S. Pavol IVAN.

Discuțiile au vizat dezvoltarea relațiilor de colaborare între Universitatea de Stat din Moldova și instituțiile de învățământ superior din Slovacia.

Rectorul USM, Igor ȘAROV a vorbit despre rolul și locul Universității de Stat din Moldova în arealul învățământului superior din țara noastră.

La rândul său, E. S. Pavol IVAN a prezentat oportunitățile de participare a USM și a echipelor de cercetare, în cadrul proiectelor finanțate de Slovacia.

Alte subiecte discutate au fost: posibilitatea organizării mobilităților academice pentru studenți, efectuarea schimbului de experiență între cadrele didactice, participarea studenților și cadrelor didactice la evenimentele cu caracter științific organizate de instituțiile de învățământ superior din ambele țări etc.

La final, părțile și-au manifestat deschiderea pentru dezvoltarea proiectelor comune de colaborare în domeniul învățământului superior și de cercetare.

Published miercuri, 3 august 2022

Anunțuri și Comunicate

Universitatea de Stat din Moldova dă startSesiunii suplimentare a Concursului de Admitere 2022. Grăbește-te să prinzi un loc la buget

Nu ratați o ultimă șansă de a prinde un loc la buget! Universitatea de Stat din Moldova dă start Sesiunii suplimentare a Concursului de Admitere 2022. ...

Rezultatele finale ale Turului I, ale Concursului de Admitere 2022

După trei zile de foc, în care candidații la admitere care au obținut un loc la buget, contract sau o bursă de motivare au depus actele ...

Școala de vară internațională „Profesori inovatori” a fost inaugurată la Universitatea de Stat din Moldova

În perioada 5-10 august, Asociația Generală a Învățătorilor din Republica Moldova (AGIRoMd) în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova organizează Școala de vară internațională „Profesori ...

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved