Campus

🏘️ Complexul studențesc al Universității de Stat din Moldova reprezintă o entitate instituțională formată din 12 cămine studențești ce oferă locuri de cazare pentru studenți, masteranzi, doctoranzi, dar și colaboratori ai USM.
În cămine se pot caza studenți care nu au domiciliul stabil în municipiul Chișinău. Capacitatea de cazare este de 1500 locuri/student.

📍Complexul studențesc Tighina reprezintă căminele 1, 2, 3 și 4, totalizând cu 536 locuri de cazare. Căminele oferă camere cu două sau trei locuri, dotate cu mobilier corespunzător. Sala de lectură facilitează lucrul individual al studenților. Grupurile sanitare, baia și bucătăria sunt comune
Căminele 1, 2, 3, 4 oferă spații destinate spălării rufelor, dotate cu mașini de spălat automate de care pot beneficia locatarii din cămine.

COMPLEXUL STUDENȚESC TIGHINA (Căminele 1,2,3,4) Locație Contacte

📍Complexul studențesc Gheorghe Cașu reprezintă căminele 10, 11, 12, 13 și 16, totalizând cu 750 locuri de cazare. Căminele dispun de blocuri cu două camere, a câte 2/3 locuri. Camerele în cămine sunt dotate cu mobilier modern. Bucătăria, baia şi blocul sanitar sunt propii. În campusul Gh/Cașu, studenții beneficiază de Wi-fi gratuit, dar și un campus de recreere.
Căminele 13 şi 16 oferă spații destinate spălării rufelor, dotate cu mașini de spălat automate de care pot beneficia și locatarii din celelalte cămine ale complexului.

COMPLEXUL STUDENTESC GHEORGHE CAȘU (Căminele 10,11,12,13,16) Locație Contacte

📍Căminul studențesc 19 oferă 208 locuri de cazare. Camerele dispun de locuri pentru 2/3 persoane. Căminul este dotat cu mobilierul necesar.
Studenții pot beneficia de acces Wi-Fi, în fiecare odaie. Locația fiind accesibilă la transportul public, în orce direcții. Căminul dispune de o sală de lectură. Bucătăria, baia și blocurile sanitare sunt renovate, fiind comune, amplasate la fiecare etaj al căminului.
Căminul 19 este dotat cu mașini de spălat automate ,de care pot beneficia locatarii.

CĂMINUL STUDENȚESC, str. FLORILOR (Căminul 19) Locație Contacte

📍Căminul studențesc 5 oferă 345 locuri de cazare. Blocurile dispun de 2 camere a cîte 2/3 persoane, fiind dotat cu mobilierul necesar.
Studenții pot beneficia de acces Wi-Fi, acces la o sală de lectură. Bucătăria comună, blocurile sanitare proprii. Căminul 5 este dotat cu mașini de spălat automate , mașini de uscat rufe, de care pot beneficia locatarii, dar și un campus de recreere. Acces la transportul public în toate direcțiile.

CĂMINUL STUDENȚESC, sos.Hîncești 55/4 (Căminul 5) Locație Contacte

Tip cămin Descriere Nr. cămin
A Camine de tip nou, formate din blocuri cu două camere, a câte 2 sau 3 locuri. Camerele în cămine sunt dotate cu mobilier modern. Bucătăria, baia şi blocul sanitar sunt propii. 10,11,12,13
B Camine renovate, formate din blocuri cu două camere, a cate 2 locuri. Baia este proprie, iar bucataria se află pe etaj. 5, 16
C Căminele oferă camere cu două sau trei locuri, dotate cu mobilier corespunzător.Grupurile sanitare, baia și bucătăria sunt comune. 1,2,3,4,19

Procedura de cazare în căminele Universității de Stat din Moldova:
📍Cererile de cazare în cămin se depun on-line până la finele lunii mai la secretariatul facultăţilor USM. Studenții anul I, solicită loc de cazare la secretariatul facultăților după emiterea ordinului de admitere la USM.

Acte necesare:
1.dispoziția de cazare;
2.o fotografie tip legitimație (2×2,5);
3.bonul de plată;
4.buletinul de identitate

Comisia de cazare se constituie din:
- Preşedinte- șeful Departamentului social;
- Decanul, prodecanul facultății
- șeful Departamentului social
- Șeful căminului
- Reprezentanţi ai ASUSMși Sindicatul Studențesc.

Universitatea de Stat din Moldova 2024 © All Rights Reserved