În contextul „Zilei Internaționale împotriva violenței și bullying-ului în școli”, Facultatea de Drept a Universității de Stat a organizat Lecția Publică cu genericul „Violența în mediul educațional”.

La eveniment au participat un grup de elevi din clasa a XII-a ai Liceului Teoretic „George Meniuc” din or. Chișinău, studenți ai Facultății de Drept și cadre didactice din învățământul liceal și universitar.

Lecția publică, organizată de către Dorina Gurev, dr. în drept, conf. univ. și Mihaela Botnarenco, dr. în drept, conf. univ. a avut drept scop scop sporirea nivelului de informare, sensibilizare și conștientizare a elevilor, studenților și cadrelor didactice privind fenomenul violenței în școală, precum și de a prezenta viitorilor absolvenți de liceu care sunt avantajele studierii dreptului în cadrul celei mai prestigioase facultăți cu profil juridic din Republica Moldova.

În cadrul dezbaterilor au fost abordate subiecte precum: violența sexuală în școală; bullyingul; violența profesor-elev; violența elev-elev, suicidul  în rândul copiilor ș.a.

Studenții anului II ai Facultății de Drept: Vladislav Lutencu, Xenia Ciobanu, Dana Rusu, Loredana Gorea,  Oxana Bordian,  Crina Glavațchi, Dana Apostol, Paula-Andreea Cernica –  au prezentat rezultatele lucrului individual la disciplina Delincvența Juvenilă. Cu precizări și completări relevante a intervenit și șefa Departamentului Drept Penal, Mariana Grama, dr. în drept, conf. univ., care a accentuat, deopotrivă, importanța conjugării eforturilor în vederea prevenirii și combaterii bullying-ului în mediul educațional.

La rândul lor, liceenii au participat cu entuziasm la discuții, au adresat întrebări și au exprimat viziunile proprii.

La finalul evenimentului elevii vizitat Fcaultatea de Drept și au fost informați despre programele de studii, procesul de învățământ, ofertele educaționale de performanță, infrastructura Facultății și oportunitățile pe care le oferă deținerea licenței în domeniul dreptului. Tinerii au fost curioși să descopere și semnificația statuii Zeiței Themis – amplasată în incinta facultății. 

Published luni, 28 noiembrie 2022

Anunțuri și Comunicate

Rectorul USM s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV a avut astăzi, 27 ianuarie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. ...

La USM continuă seminarele de formare a competențelor de implementare a standardelor de calificare, elaborate cu susținerea partenerilor de dezvoltare

Universitatea de Stat din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, continuă seria Seminarelor de instruire – „Implementarea Standardului de Calificare”. Ca urmare a realizărilor ...

Noi perspective de cooperare în cadrul proiectului VitroHub – discutate de către reprezentanții USM și Euroalun SRL

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov a avut o întrevedere cu reprezentanții Euroalun SRL, pentru a discuta despre extinderea colaborării în cadrul proiectului VitroHub. ...

Universitatea de Stat din Moldova 2023 © All Rights Reserved