Eveniment festiv la ședința Senatului USM. Fostul Rector al Universității de Stat din Moldova, Gheorghe RUSNAC, a fost felicitat, de către comunitatea academică, cu ocazia celei de-a 80-a aniversare a domniei sale.

Cu această ocazie, rectorul USM, Igor ȘAROV i-a decernat prof. Gheorghe Rusnac Diploma Universității de Stat din Moldova pentru activitate prodigioasă didactico-științifică și contribuție considerabilă la pregătirea cadrelor de înaltă calificare.

Rectorul USM, Igor ȘAROV a apreciat dedicația și responsabilatea profesională a rectorului Gheorghe Rusnac, care au contribuit la consolidarea statutului Universității de Stat din Moldova, drept cea mai mare instituție de învățământ superior din țara noastră.

Senatorii USM și colegii prof. Gheorghe RUSNAC i-au urat domniei sale multă sănătate și i-au mulțumit pentru contribuția adusă la dezvoltarea instituției.

Gheorghe RUSNAC s-a născut la 23 noiembrie 1942, în satul Ocnița, raionul Ocnița. A deținut funcția de rector al Universității de Stat din Moldova în perioada 1993-2007. La începutul mandatului domniei sale, ținând cont de transformările democratice din Republica Moldova și de numărul mare de studenți, la USM au fost organizate noi facultăți și catedre cu cele mai diverse specialități, necesare economiei naționale a țării.

A fost Președinte al Consiliului Rectorilor din Republica Moldova; Membru în Consiliul Asociativ al Agenției Universităților Francofone (Montreal); Membru al Academiei Internaționale pentru Învățământ Superior din Moscova, Federația Rusa; Membru al Academiei Internaționale a ONU de Informatică; Profesor în științe politice, Universitatea de Stat din Moldova; Profesor Asociat, Universitatea de Stat din Moldova; Doctor Honoris Causa al Universității „Sf. Chiril și Metodiu”, Veliko Târnovo, Bulgaria.

Prof. Gheorghe RUSNAC a publicat peste 240 lucrări științifice, inclusiv 9 monografii, 10 manuale și 2 dicționare.

De-a lungul carierei sale profesionale, Gheorghe RUSNAC a primit mai multe Distincții, precum Ordinul „Gloria Muncii”, Legiunea de onoare (Guvernul Franței), Ordinul Republicii, Ordinul „Paisie Velicikovski”, rangul II, Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldova, dar și un șir de Titluri științifice și academice, între care de Academician, Membru al Academiei de Științe a Moldovei, ș.a.

Published marţi, 29 noiembrie 2022

Anunțuri și Comunicate

Rectorul USM s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV a avut astăzi, 27 ianuarie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. ...

La USM continuă seminarele de formare a competențelor de implementare a standardelor de calificare, elaborate cu susținerea partenerilor de dezvoltare

Universitatea de Stat din Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, continuă seria Seminarelor de instruire – „Implementarea Standardului de Calificare”. Ca urmare a realizărilor ...

Noi perspective de cooperare în cadrul proiectului VitroHub – discutate de către reprezentanții USM și Euroalun SRL

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov a avut o întrevedere cu reprezentanții Euroalun SRL, pentru a discuta despre extinderea colaborării în cadrul proiectului VitroHub. ...

Universitatea de Stat din Moldova 2023 © All Rights Reserved